Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens wint van Bencic in tweede ronde toernooi Indian Wells

Bertens wint van Bencic in tweede ronde toernooi Indian Wells

Cheer!

Tennisster Kiki Bertens heeft in de tweede ronde van het prestigieuze toernooi van Indian Wells haar tegenstander Belinda Bencic verslagen. Na 1 uur en 7 minuten stond de eindstand op het scorebord: 6-2 6-2.

Deel dit artikel op social media

De 25-jarige Westlandse, als achttiende geplaatst op het Amerikaanse hardcourt, snakte naar een succesje. De pupil van coach Raemon Sluiter won dit jaar op de WTA Tour alleen in Hobart twee partijen. In Auckland, Sint-Petersburg, Doha en Dubai verloor Bertens steeds in de eerste ronde, net als bij de Australian Open.

Vorig jaar sneuvelde Bertens als qualifier in de eerste ronde van Indian Wells. Dit jaar werd ze als geplaatste speelster met een 'bye' automatisch doorgelaten tot de tweede ronde.

Doorbraak

Bertens speelde niet eerder tegen Bencic, de nummer 128 van de wereld. Het Zwitserse talent boekte woensdag in Indian Wells tegen Pironkova pas haar eerste overwinning van dit jaar op de WTA Tour.

Twee jaar geleden beleefde Bencic nog een spetterende doorbraak, toen ze twee WTA-titels veroverde en op het grastoernooi van Rosmalen de finale bereikte.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!