Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Barney sloopt Anderson en brengt Ahoy in extase

Barney sloopt Anderson en brengt Ahoy in extase

Cheer!

ROTTERDAM - Raymond van Barneveld heeft het publiek in Ahoy verwend met een fantastische overwinning op Gary Anderson.

Deel dit artikel op social media

Het massaal in oranje uitgedoste legioen kreeg waar voor zijn geld, want Barney klopte de wereldkampioen van 2015 en 2016 met liefst 7-2.

De Hagenaar was helemaal in zijn element in Rotterdam en snoof vanaf het begin het warme onthaal dat hij kreeg helemaal op. Al ver voordat zijn partij begon, werd ‘Barney’ door de duizenden fans in Ahoy hartstochtelijk toegejuicht.

Bijgedraaid

Van Barneveld begon vorig jaar niet al te goed gemutst aan zijn ‘thuiswedstrijd’, omdat hij in Ahoy nergens meer voor speelde. Een plaats bij de beste vier behoorde niet meer tot de mogelijkheden, maar eenmaal in het Rotterdamse sportpaleis draaide Barney destijds razendsnel bij.

In de aanloop naar de clash van donderdagavond met Anderson liet Van Barneveld dan ook geen mogelijkheid onbenut om door te laten schemeren hoeveel zin hij in de avond had. “Die dag heeft er voor gezorgd dat mijn loopbaan weer in de lift kwam”, zei hij woensdag op de persconferentie.

Orkaan

En het optreden van donderdagavond tegen Anderson werd er Van Barneveld opnieuw eentje om niet snel te vergeten. De eerste 180’er van de wedstrijd zorgde voor een orkaan van gejuich en Barney liep al snel uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong.

Anderson pakte vervolgens een leg, maar Van Barneveld stoomde door naar 5-1 en die achterstand was te groot voor de Schot. Barney won uiteindelijk met 7-2 en passeerde Anderson in de stand van de Premier League.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!