Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Alle dertien atleten in actie op openingsdag

Alle dertien atleten in actie op openingsdag

RoadToTokyo

Cheer!

BELGRADO - De voltallige Nederlandse atletiekploeg komt vrijdag in actie op de eerste dag van de EK indoor in Belgrado. Voor alle dertien atleten staan series, kwalificatie en mogelijk al finales op het programma.

Deel dit artikel op social media

Nadine Broersen maakt wellicht kans op een medaille op de vijfkamp. De wereldkampioene indoor uit 2014 is fit en gretig. Ze krijgt wel concurrentie van de Belgische olympisch kampioene zevenkamp Nafissatou Thiam.

Nadine Visser en Sharona Bakker kunnen, getuige hun persoonlijke records die ze deze winter op de 60 meter horden hebben gelopen, de finale halen. Dat geldt ook voor Melissa Boekelman bij het kogelstoten.

De overige Nederlandse atleten moeten vrijdag via de series een ronde verder zien te komen. Dat geldt onder anderen voor Thijmen Kupers op de 800 meter (brons EK indoor 2015) en Liemarvin Bonevacia op de 400 meter (brons EK 2016). De EK indoor beginnen om 9.30 uur met het eerste onderdeel van de vijfkamp en eindigen rond 20.00 uur met de finales van de 60 horden.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nadine, Nadine, Terrence, Richard, Tony, Sharona, Thijmen, Liemarvin, Melissa, Maureen, Lisanne en Madiea aan!