Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Acht sporters gekwalificeerd voor Paralympische Winterspelen PyeongChang 2018

Acht sporters gekwalificeerd voor Paralympische Winterspelen PyeongChang 2018

Paralympisch EK en WK

Cheer!

ARNHEM – Acht sporters zijn vandaag officieel gekwalificeerd voor de Paralympische Winterspelen PyeongChang 2018. NOC*NSF heeft de voordrachten vanuit de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) gehonoreerd.

Deel dit artikel op social media

Het gaat om de volgende sporters, met achter hun naam de onderdelen waarvoor ze zijn gekwalificeerd. Klik op een naam voor meer informatie.

Alpineskiën

- Linda van Impelen (afdaling, Super G, combinatie)
- Anna Jochemsen (afdaling, Super G, combinatie)
- Jeroen Kampschreur (afdaling, Super G, combinatie, reuzenslalom, slalom)
- Niels de Langen (reuzenslalom, slalom)
- Jeffrey Stuut (afdaling, Super G, combinatie)

Snowboarden

- Lisa Bunschoten (banked slalom en snowboardcross)
- Bibian Mentel (banked slalom en snowboardcross)
- Chris Vos (banked salom en snowboardcross)

Voor Anna Jochemsen, Lisa Bunschoten, Bibian Mentel en Chris Vos worden ‘PyeongChang 2018’ de tweede Spelen. Mentel zorgde in Sochi voor de enige Nederlandse medaille: goud op de snowboardcross. Lisa Bunschoten werd in dezelfde wedstrijd zevende, Chris Vos bij de mannen dertiende. Tijdens de Spelen in PyeongChang, staat naast de snowboardcross voor het eerst ook de banked slalom op het programma. Van de gekwalificeerde alpineskiërs kwam alleen Anna Jochemsen al eens in actie op de Spelen. Jochemsen startte in Sochi op verschillende onderdelen, maar wist geen medaille te veroveren.

Procedure
Na afloop van de kwalificatieperiode en, voor zover van toepassing, nadat de interne selectieprocedure is afgerond, doet de bond een voordracht voor uitzending. NOC*NSF toetst vervolgens of de voordracht voldoet aan alle voorwaarden voor deelname aan de Paralympische Spelen. Een voordracht voor uitzending kan pas door NOC*NSF in behandeling worden genomen nadat de toewijzing van quotumplaatsen door de IF heeft plaatsgevonden. Als de voordracht voor uitzending door NOC*NSF gehonoreerd is, is de sporter verzekerd van deelname aan de Paralympische Spelen.

Lees hier meer over de Paralympische Winterspelen PyeongChang 2018.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Linda, Anna, Jeffrey, Niels, Lisa, Bibian en Chris aan!