Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver voor Knegt bij wereldbeker in Minsk, harde val Schulting

Zilver voor Knegt bij wereldbeker in Minsk, harde val Schulting

EK en WK

Cheer!

MINSK - Sjinkie Knegt is zaterdag als tweede geëindigd op de 1000 meter bij de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Minsk. Suzanne Schulting ging op de 1500 meter hard onderuit en is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Deel dit artikel op social media

De 27-jarige Knegt vocht tijdens de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in de hoofdstad van Wit-Rusland een fel duel uit met Dae Heon Hwang. De Zuid-Koreaan drukte zijn schaats net iets eerder over de streep.

In de B-finale won Dylan Hoogerwerf nipt van Daan Breeuwsma. Eerder op de dag lukte het de Nederlandse shorttrackers niet de finale bij de 1500 meter te halen.

Schulting raakte geblesseerd bij een poging Han Yutong te passeren. De 19-jarige Nederlandse ging vervolgens samen met de Chinese onderuit en kwam hard in aanraking met de kussens.

Bij die val kreeg de nek van Schulting een flinke klap. Ze werd per brancard afgevoerd, met een brace om haar nek. In het ziekenhuis wordt ze verder onderzocht. De zege op de 1500 meter ging door de val naar de Koreaanse Noh Ah Rum.

Yara van Kerkhof kwam in de finale van de 1000 meter als tweede over de finish, maar werd achteraf gediskwalificeerd. De Chinese Liu Yang greep de overwinning.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sjinkie, Suzanne, Daan en Yara aan!