Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wereldbekerzege voor snowboarders Bunschoten en Vos

Wereldbekerzege voor snowboarders Bunschoten en Vos

Paralympisch EK en WK

Cheer!

LA MOLINA – Paralympisch snowboarders Lisa Bunschoten en Chris Vos hebben de snowboardcross gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Spaanse La Molina. Renske van Beek pakte achter winnares Bunschoten het brons.

 

Deel dit artikel op social media

De finale bij de mannen in handicapklasse LL1 (LL = lower limb; beperking in de benen, red.) was een herhaling van de WK-finale van tien dagen geleden: Vos tegen de Oostenrijker Reinhold Schett. In de kwalificaties waren de verschillen tussen beide snowboarders al klein, dat bleek ook zo in de finale. Net als tijdens de WK in Canada was Vos in een direct duel de beste. Achter Vos en Schett greep de Nederlander Mike Ultee nipt naast het brons. Hij verloor de strijd om plaats drie van Mark Mann (Verenigde Staten).

Goud en brons

Bunschoten won in de finale (handicapklasse LL2) van de Spaanse thuisfavoriete Astrid Fina Paredes. Het is voor de 21-jarige Nederlandse haar eerste wereldbekeroverwinning sinds november 2015, toen ze in Snowworld Langraaf de beste was. Landgenote Van Beek pakte het brons in La Molina, waar de snowboardcross door zware weersomstandigheden een dag werd uitgesteld.

In de UL1-handicapklasse (UL = upper limb; beperking aan de armen, red.) werd Merijn Koek in de kwartfinales uitgeschakeld.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lisa en Chris aan!