Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Weer vertrouwen bij Broersen na treurig 2016

Weer vertrouwen bij Broersen na treurig 2016

RoadToTokyo

Cheer!

ARNHEM - Na het desastreuze jaar 2016 overwoog ze serieus te stoppen met atletiek. Maar samen met haar nieuwe coach Pelle Rietveld is meerkampster Nadine Broersen uit een diep dal geklauterd. Medailles interesseren haar echter nog niet, volgende week op de EK Indoor in Servië. „Het gaat me nu vooral om plezier en vertrouwen.”

Deel dit artikel op social media

Dat vertrouwen was vorig jaar helemaal weg. Door blessures en problemen met coach Ronald Vetter werd het EK in eigen land een debacle en was het eindresultaat op de Olympische Spelen (dertiende) teleurstellend. „Als je vertrouwen weg is, kun je doen wat je wilt, maar gebeurt er dus niks”, zo kijkt ze terug op haar rampjaar. „Ik ging zelfs twijfelen of ik nog wel kon hordelopen of hoogspringen. Sowieso ben ik een denker die alles perfect wil doen. Als die twijfel in je hoofd gaat zitten, weet je het echt niet meer.”

De breuk met trainer Ronald Vetter - net voor de Spelen van Rio - was pijnlijk en nog steeds heeft Broersen dit niet helemaal verwerkt. Ze komen elkaar nog wel eens tegen want Vetter is ook trainer van zijn dochter Anouk Vetter, een concurrente van Broersen. „Dat kan wel eens lastig zijn, want je wilt eigenlijk iets afsluiten. Als je relatie uit gaat, is het ook prettig als je diegene niet meer ziet.”

Rietveld, zelf net gestopt als tienkamper, is haar nieuwe trainer. Ze ziet het met hem helemaal zitten en is mede door zijn toezegging niet gestopt met atletiek. „Deze samenwerking gaat lukken”, zegt Broersen stellig. „We kennen elkaar heel goed, want we hebben vaak samen getraind. We hebben aan één woord genoeg. Hij kent me niet alleen als atleet, maar ook als mens.”

Broersen is de blikvanger van de dertienkoppige Nederlandse ploeg die volgende week in Belgrado aan de start verschijnt. Dat komt ook omdat toppers als Dafne Schippers, Churandy Martina, Sifan Hassan en Anouk Vetter niet van de partij zijn. Zij willen na het zware olympische jaar dit seizoen wat meer rust inbouwen.

Heeft Broersen dan geen behoefte aan rust op weg naar de WK outdoor, komende zomer in Londen? „Ik voel me fitter dan de afgelopen twee, drie jaar en kan veel aan. Bovendien vind ik het gewoon leuk om aan toernooien mee te doen. Ik wil graag weten waar ik sta en ik ben 100 procent fit. Dus ik zie geen reden om volgende week niet mee te doen.”

Maar de buitenwereld moet geen medaille verwachten van de wereldkampioene indoor van 2014. „Dit is toch meer een opstapje, al ga ik natuurlijk wel voor het hoogst haalbare. Misschien kan ik verrassen, maar een medaille is geen doel op zich. Ik ben met Pelle een nieuw proces begonnen en dat heeft tijd nodig. Niet alles komt er meteen uit, de puzzelstukjes moeten nog wel in elkaar vallen.”

Inmiddels is Broersen blij dat ze niet heeft toegegeven aan de neiging om te stoppen met topsport. „Ik heb nog lang niet laten zien wat ik eigenlijk kan. Er is nog genoeg tijd om iets moois te laten zien. Ik ben pas 26 en zit nog in de bloei van mijn leven.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nadine aan!