Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpolosters Mulder en Sleeking debuteren bij Oranje

Waterpolosters Mulder en Sleeking debuteren bij Oranje

Cheer!

NIEUWEGEIN - Brigit Mulder (Polar Bears) en Brigitte Sleeking (ZVL-Hawabo) zijn voor het eerst geselecteerd voor een wedstrijd van de Nederlandse waterpolodames. Bondscoach Arno Havenga riep de twee talenten op voor het belangrijke thuisduel in de FINA World League, dinsdag 21 februari tegen Griekenland. De wedstrijd in Nijverdal is inmiddels uitverkocht. Er zijn geen kaarten meer verkrijgbaar aan de deur.

 

Deel dit artikel op social media

Oranje moet dinsdag winnen om in de race te blijven voor de Super Final van de FINA World League, in juni in China. Nederland speelt samen met twee andere toplanden, Griekenland en Rusland, in een poule van drie om één plek in de Super Final. De ploeg van Havenga won eerder in Griekenland (na een gelijkspel en strafworpen) en verloor thuis van Rusland. Maar omdat de Russinnen op hun beurt weer van Griekenland verloren, hebben alle drie de landen nog uitzicht op een ticket voor China. Voor Nederland is winst op Griekenland noodzakelijk om nog een kans te hebben in het afsluitende pouleduel, dinsdag 28 maart in en tegen Rusland.

Arno Havenga: "We willen heel graag deelnemen aan de Super Final in juni. Het is een prestigieus evenement en een uitstekende generale repetitie voor de WK een maand later in Boedapest. Uiteraard hebben we een alternatief mocht het toch niet lukken, maar we gaan er dinsdag in ieder geval keihard voor knokken om in de race te blijven. Het is sowieso fantastisch dat het waterpolo zo leeft in Nederland en dat zowel wij als de mannen steeds in een vol huis spelen. De steun van het thuispubliek in Nijverdal geeft ons dinsdag vast en zeker weer extra motivatie!"

Hoewel het bereiken van de finaleronde op het wensenlijstje van Havenga staat, gebruikt hij de Word League ook om jonge talenten ervaring te laten opdoen. "Brigit Mulder en Brigitte Sleeking waren de afgelopen jaren belangrijke speelsters bij Jong Oranje en trainen ook al een tijd met de A-selectie mee. Ze doen het bovendien goed in de Eredivisie bij hun club, dus ze hebben hun uitverkiezing ook zelf afgedwongen", aldus Havenga, die in de World League geen beroep doet op speelsters die in de Amerikaanse competitie actief zijn, zoals Maud Megens. "Zij sluiten in de zomer weer aan."

Naast Mulder en Sleeking selecteerde Arno Havenga nog de volgende speelsters: Debby Willemsz (CN Mataro, Spanje), Laura Aarts, Amarens Genee en Dagmar Genee (allen UZSC), Isabella van Toorn, Laura van der Graaf en Nomi Stomphorst (Widex GZC Donk), Yasemin Smit (Olympiacos Pireaus, Griekenland), Ilse Koolhaas (Vouliagmeni NC, Griekenland), Sabrina van der Sloot (UVSE, Hongarije), Lieke Klaassen (Het Ravijn) en Kitty Lynn Joustra (ZVL-Hawabo). Op de wedstrijddag maakt Havenga zijn definitieve opstelling van dertien speelsters bekend.

Lieke Klaassen (Het Ravijn) speelt in Nijverdal een ‘thuiswedstrijd’ en ook voor Yasemin Smit voelt het zwembad dinsdag ongetwijfeld vertrouwd aan. De captain van Oranje speelde jarenlang voor Het Ravijn, voordat ze dit seizoen verkaste naar Olympiacos Pireaus, de club in Athene waar ze in het seizoen 2008-2009 ook al voor uitkwam. Smit treft bij de tegenstander een aantal clubgenoten, net als Ilse Koolhaas die dit seizoen de kleuren van het Griekse Vouliagmeni NC verdedigt. Verder debuteert de kersverse assistent-bondscoach Evangelos Doudesis – Griek van geboorte – op de bank van Oranje.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!