Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpolodames tegen Griekenland voor finaleplaats in World League

Waterpolodames tegen Griekenland voor finaleplaats in World League

RoadToTokyo

Cheer!

NIEUWEGEIN - De Nederlandse waterpolodames spelen in de FINA World League 2016-2017 op dinsdag 21 februari in Nijverdal tegen Griekenland. De strijd om een finaleplaats in de poule van Oranje ligt nog helemaal open. De Super Finale wordt in juni gespeeld. De World League wedstrijden passen goed in de voorbereidingen op het WK in Budapest in 2017.

Deel dit artikel op social media

De waterpolodames spelen in de FINA World League in de groep met Griekenland en Rusland. De eerste wedstrijd in en tegen Griekenland wonnen de waterpolodames met 7-5 na penalty’s. De eerste thuiswedstrijd in december tegen Rusland in zwembad De Krommerijn in Utrecht werd verloren (12-15). Griekenland won van Rusland met (8-7), waardoor de teams zich allemaal nog rechtstreeks voor de Super Finale kunnen plaatsen.

Bondscoach Arno Havenga: “Het blijft spannend in deze groep. We kunnen alle drie nog als eerste in de groep eindigen en daarmee een plek in de finale veilig stellen. Het spelen van deze wedstrijden op internationaal niveau tegen deze tegenstanders is belangrijk voor de ontwikkeling van de groep. De speelsters spelen dit seizoen weer bij hun clubs en een deel van de selectie speelt in het buitenland. We zijn continu bezig om de selectie verder uit te bouwen en het niveau te verbeteren. Natuurlijk gaan we tegen Griekenland voor de winst. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. In Griekenland begonnen we wat aarzelend waardoor enkele kansen werden gemist. Na de eerste periode herstelden we ons goed en gaven we nauwelijks kansen weg. We zullen er nu vanaf het begin scherp in moeten gaan. De steun van het thuispubliek zal daarbij zeker helpen, we rekenen natuurlijk op een vol bad in Nijverdal. Ik kijk uit naar deze wedstrijd.”

Kaarten voor de wedstrijd in Nijverdal en de andere thuiswedstrijden in de World League kunnen besteld worden via de ticketshop van de KNZB. Dat geldt ook voor het duel van de Nederlandse waterpolomannen die dinsdag 14 maart in Den Haag spelen.

Programma World League

Dinsdag 15 november Gouda, 20.45 uur: Nederland – Frankrijk (mannen) 11-10
Dinsdag 29 november, Athene Griekenland – Nederland (vrouwen) 5-7 (na penalty’s)
Dinsdag 6 december, Athene Griekenland – Nederland (mannen) 9-8
Dinsdag 20 december, Utrecht, 20.00 uur: Nederland – Rusland (vrouwen) 12-15
Dinsdag 10 januari, Eindhoven, 20.00 uur: Nederland – Kroatië (mannen) 7-18
Dinsdag 14 februari, Frankrijk: Frankrijk – Nederland (mannen)
Dinsdag 21 februari, Nijverdal, 20.00 uur: Nederland – Griekenland (vrouwen)
Dinsdag 14 maart, Den Haag, 20.00 uur: Nederland – Griekenland (mannen)
Dinsdag 28 maart, Rusland: Rusland – Nederland (vrouwen)
Dinsdag 11 april, Kroatië: Kroatië – Nederland (mannen)

De nummers 1 van alle Europese voorronde-poules en de beste nummers 2 plaatsen zich voor de World League Super Final in juni.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Isabella, Lieke, Nomi, Dagmar, Yasemin, Bente, Sabrina, Laura, Amarens, Vivian, Marloes, Laura, Jalou, Debby, Maud, Leonie en Kitty Lynn aan!