Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Gerwen wint als enige Nederlander in Premier League

Van Gerwen wint als enige Nederlander in Premier League

Cheer!

Michael van Gerwen heeft donderdag in de tweede speelronde van de Premier League Peter Wright met 7-3 verslagen. Raymond van Barneveld (6-6 tegen Kim Huybrechts) en Jelle Klaasen (7-3 verlies tegen Gary Anderson) wisten niet te winnen.

Deel dit artikel op social media

Van Gerwen revancheerde zich in Nottingham voor een matige week. Hij leed in de eerste speelronde van de Premier League puntverlies tegen Anderson (6-6) en ging in de kwalificaties van de UK Open een paar keer verrassend onderuit.

De 27-jarige Brabander brak Wright direct en die klap leek de Schot niet meer te boven te komen. De Brabander stoomde door naar 6-0. Wright richtte zich nog even op en won drie legs op rij, maar de winst van Van Gerwen kwam niet meer in gevaar.

Van Barneveld speelde in de laatste partij van de avond slordig tegen de Belg Huybrechts. De 49-jarige Hagenaar kwam met 3-1 en 6-5 achter, maar wist toch nog een punt uit het vuur te slepen.

Klaasen (32) verloor vorige week al met 7-4 van Wright en kwam in Nottingham ook tegen Anderson tekort. Hij won de eerste leg nog, maar de Schot nam vervolgens het stokje over en Klaasen kwam er eigenlijk niet echt meer aan te pas.

In de eerste twee partijen van de avond was Adrian Lewis een maatje te groot voor Dave Chisnall (7-2) en speelden James Wade en Phil Taylor met 6-6 gelijk.

Rotterdam

Door de resultaten in Nottingham is geen enkele speler meer zonder puntenverlies. Taylor, Van Gerwen, Anderson, Wade en Van Barneveld leiden met drie punten. Ze worden op de ranglijst gevolgd door Lewis, Wright (beiden twee punten), Huybrechts (één punt) en de nog puntloze Klaasen en Chisnall.

Op 16 maart strijken de tien Premier League-deelnemers neer in Rotterdam voor de achtste speelronde.

Een week later vallen in Manchester de onderste twee spelers van de ranglijst af. Uiteindelijk blijven de beste vier spelers over voor de halve finales en de eindstrijd op 18 mei in Londen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!