Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Triatlete Rachel Klamer vierde in eerste race na Spelen

Triatlete Rachel Klamer vierde in eerste race na Spelen

Cheer!

KAAPSTAD – Triatlete Rachel Klamer is het post-Olympische seizoen goed begonnen. Ze werd zaterdag vierde in de eerste World Cup wedstrijd van het jaar. In het Zuid-Afrikaanse Kaapstad lag ze de hele race rond die positie. De wedstrijd werd gewonnen door de Britse Lucy Hall voor haar landgenote Jess Learmouth.

Deel dit artikel op social media

Het Britse duo was zoals wel vaker na het zwemmen van de rest van het veld weg gereden en bleef buiten schot. In de strijd om het brons kwam de Japanse Ai Ueda nog langszij de Nederlandse troef.

Klamer was samen met de Nederlandse ploeg al drie weken in de Namibië in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor Nederland een belangrijk jaar want de WK-finale is in september in Rotterdam. De tweevoudig Olympier was na afloop tevreden wetende dat haar grote vorm nog moet komen.

De feeststemming werd verhoogd toen later deze middag Klamers vriend Richard Murray de zege greep bij de mannen. Ondanks een tijdstraf van tien seconden was Murray, die meetrainde met de Nederlandse ploeg, te sterk voor zijn landgenoot Henri Schoeman, in Rio nog goed voor brons, en het jonge talent Wian Sullwald.

De Nederlandse mannen waren zeer actief in de wedstrijd. Met name bij het fietsen deden Marco van der Stel en Jorik van Egdom er alles aan om het veld uiteen te trekken. Als tweede begon Van Egdom aan het lopen, maar hij verzuurde. Beste Nederlander was nu Van der Stel op een veertiende plaats.

Zaterdag 11 februari: World Cup Olymp. Afstand triatlon, Kaapstad (RSA)
750 m. zwemmen-20 km. fietsen-5 km. lopen

Mannen:
1.Richard Murray (Rsa) 51.33
2.Henri Schoeman (Rsa) 51.41
3.Wian Sullwald (Rsa) 51.56
4.Raphael Montoya (Fra) 52.05
5.Lukas Pertl (Oos) 52.08
6.Lukas Hollaus (Oos) 52.11
14.Marco van der Stel 52.29
24.Menno Koolhaas 53.17
26.Jorik van Egdom 53.51

Vrouwen:
1.Lucy Hall (Gbr) 59.34
2.Jess Learmouth (Gbr) 59.35
3.Ai Ueda (Jap) 1.00.04
4.Rachel Klamer 1.00.15
16.Kirsten Nuyes 1.02.01
18.Jeanine Kocken 1.03.10

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rachel aan!