Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Steven Théolier gekwalificeerd voor WK skiën

Steven Théolier gekwalificeerd voor WK skiën

EK en WK

Cheer!

VARS - Alpineskiër Steven Théolier heeft op de slalom aan de limiet voldaan voor de WK alpineskiën in het Zwitserse St. Moritz (6 t/m 19 februari). De 26-jarige kleinzoon van wielerlegende Jan Janssen reist na de WK direct door naar de NK alpineskiën in St. Johann - Alpendorf (Oostenrijk), waar hij op 20 februari eveneens in actie komt op de slalom.

Deel dit artikel op social media

De geboren Fransman skiet dit jaar voor het eerst in het oranje. Voorheen kwam hij voor Frankrijk uit, maar hij stond door een knieblessure lange tijd aan de kant en verloor zijn plek in het Franse World Cup-team. Zijn eerste seizoen onder Nederlandse vlag verliep tot nog toe met ups en downs. Théolier: “In de World Cups heb ik het moeilijk gehad deze winter en veel risico's genomen, maar dat heeft zich niet uitbetaald. Ik ben er te vaak uitgevlogen.”

In het Franse Vars onderstreepte hij gisteren echter dat hij het skiën niet verleerd is. In de FIS-slalomwedstrijd pakte hij het goud, wat goed was voor 13.88 FIS-punten. Daarmee voldeed hij aan de WK-limiet. Théolier: “Daar ben ik natuurlijk ontzettend blij mee. Op de WK mogen maximaal vier skiërs per land meedoen, waardoor het een hele andere wedstrijd wordt dan een World Cup. Dat biedt voor mij meer mogelijkheden.”

De Nederlandse skiërs Steffan Winkelhorst (slalom) en Adriana Jelinkova (slalom en reuzenslalom) veroverden eerder al een startbewijs voor de mondiale titelstrijd. Winkelhorst en Théolier treffen elkaar daar op 19 februari op de slalom.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven aan!