Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Staf paralympisch zwemmen compleet

Staf paralympisch zwemmen compleet

Coaching Paralympisch

Cheer!

NIEUWEGEIN - Na het vertrek van hoofdcoach Mark Faber naar Amsterdam zijn Sander Nijhuis en Jeanet Mulder eind vorig jaar aangesteld als respectievelijk hoofdcoach Nationaal Trainingscentrum in Amersfoort (NTC) en talentcoach voor paralympisch zwemmen. Met de recente aanstelling van Jarbas in den Bosch als assistent-coach is de staf compleet. Het paralympisch zwemteam bereidt zich nu voor op het WK in Mexico eind september.

Deel dit artikel op social media

Technisch directeur Andre Cats: “Met maar liefst 21 medailles waren de Spelen in Rio de meest succesvolle Paralympische Spelen voor de zwemploeg. Dat geeft vertrouwen in het programma en veel energie voor de toekomst. Het plotselinge vertrek van Mark Faber was wel behoorlijk schrikken voor de kleine paralympisch zwemwereld. Een absolute aderlating. Met het trio Sander, Jarbas en Jeanet heb ik er alle vertrouwen in dat het succesvolle programma richting de komende Wereldkampioenschappen en de Paralympische Spelen in Tokyo wordt voortgezet. De zwemmers zijn inmiddels volledig gewend aan de nieuwe situatie en hard aan het trainen.”

NTC coach Sander Nijhuis is ook blij dat het begeleidingsteam weer op volle sterkte is: “Inmiddels is de route richting de Wereldkampioenschappen in Mexico uitgestippeld. We beginnen nu met een drieweekse trainingsstage in Girona (Spanje). Jarbas zal bij deze stage aansluiten en hierdoor een vliegende start kunnen maken. Ik ben verheugd dat hij mij gaat helpen richting het WK.” Uitdagende kampioenschappen omdat deze op hoogte zullen gehouden worden in hetzelfde zwembad als de Olympische Spelen van 1968.

Jarbas in den Bosch: “Ik kijk enorm uit om een bijdrage te leveren aan het succesvolle paralympische zwemprogramma in Amersfoort. Ik heb inmiddels enkele dagen meegelopen en ben onder de indruk van de professionaliteit en de werklust van het team.” Hij heeft een aanstelling gekregen tot en met de Wereldkampioenschappen 2017.

Binnen het programma wordt hard gewerkt aan het scouten van nieuw zwemtalent om ook de toekomst van het paralympisch zwemmen in Nederland veilig te stellen. Deze activiteiten vinden plaats onder de verantwoordelijkheid van talentcoach Jeanet Mulder. Veel van deze activiteiten worden ondersteund door de Johan Cruijff Foundation. Alle para-zwemactiviteiten vinden plaats in Amersfoort, nu nog in het oude Sportfondsenbad. In het najaar 2017 zal het programma verhuizen naar Amerena, een nieuwe topsport accommodatie met een 50 meter bad met 10 banen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!