Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Snowboarders Mentel, Vos prolongeren wereldtitel

Snowboarders Mentel, Vos prolongeren wereldtitel

Paralympisch EK en WK

Cheer!

BIG WHITE – Paralympisch snowboarders Bibian Mentel en Chris Vos zijn afgelopen nacht (Nederlandse tijd) in het Canadese Big White wereldkampioen snowboardcross geworden. Zij prolongeerden daarmee de titel die ze twee jaar geleden veroverden. Nederlands succes was er ook voor Lisa Bunschoten. Zij pakte achter Mentel het zilver.

Deel dit artikel op social media

Voor de 44-jarige Mentel is het al haar zesde wereldtitel. Na een lange wedstrijddag won ze in de finale van landgenote Bunschoten. De topfavoriete had een sterkere start, Bunschoten bleef lang in de buurt en uiteindelijk was het toch weer Mentel die het goud pakte. Achter Mentel en Bunschoten streed landgenote Renske van Beek op haar eerste WK om het brons; die strijd verloor ze van de Australische Joany Badenhorst.

Ook bij de mannen was het een lange dag: twee kwalificatieruns en daarna kwartfinales, halve finales en uiteindelijk de finale. In die strijd won de 18-jarige Vos van Reinhold Schett. De Oostenrijker had een betere start, maar in de voorlaatste bocht wist de Nederlander hem voorbij te steken. “Ik heb gedurende de dag wel wat foutjes gemaakt, maar hield toch constant de focus”, erkende Vos. “In de finale wist ik dat ik kon winnen. Ik heb mijn moment afgewacht en toen ik de kans kreeg, ben ik hem voorbij gegaan.”

Winterspelen

Met hun prestaties voldoen Mentel, Vos en Bunschoten aan de kwalificatie-eisen voor de Paralympische Winterspelen van volgend jaar. NOC*NSF moet de prestaties nog wel goedkeuren. Met haar vierde plaats heeft Van Beek voor de helft voldaan aan de kwalificatie-eis. Enya van Egmond werd in dezelfde handicapklasse zesde, Mike Ultee eindigde achter Vos als negende en in klasse UL (upper limb, voor atleten met een handicap in de bovenste ledematen, red.) werd Merijn Koek twaalfde.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bibian, Chris en Lisa aan!