Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Russische atleten ook tijdens WK atletiek niet welkom

Russische atleten ook tijdens WK atletiek niet welkom

EK en WK

Cheer!

LONDEN - Russische atleten zijn aankomende zomer tijdens de WK atletiek in Londen nog niet welkom. Volgens de internationale bond IAAF wordt de schorsing van de Russische bond niet voor november opgeheven.

Deel dit artikel op social media

Wel hebben 35 atleten uit het land bij de IAAF een aanvraag gedaan om onder de neutrale vlag mee te mogen doen aan het evenement. De WK worden van 4 tot en 13 augustus gehouden. 

Russische atleten zijn sinds november 2015 uitgesloten van internationale deelname vanwege bewezen systematisch dopinggebruik, waardoor er geen Russische atleten deelnamen aan de Olympische Spelen van afgelopen zomer in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!