Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ook Red Bull en Verstappen met haaienvin in nieuw Formule 1-seizoen

Ook Red Bull en Verstappen met haaienvin in nieuw Formule 1-seizoen

Cheer!

Red Bull Racing heeft zondag zijn bolide voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Het team van Max Verstappen rijdt dit jaar met een haaienvin achterop de wagen.

Deel dit artikel op social media

De RB13 werd zondag om 13.13 uur aan het publiek getoond. De auto heeft net als veel andere teams dit jaar een haaienvin die van de achterkant van de cockpit naar het einde van het chassis loopt.

Opvallend detail is dat er een gat in de neus van de Red Bull zit.

"De wagen ziet er zeer agressief uit", zei Verstappen eerder deze week al. "Hopelijk is hij net zo snel als hij eruitziet, maar dat zullen we moeten afwachten. De wagens zien er over het algemeen een stuk beter uit dan de afgelopen drie jaar."

T-wing

Het wordt voor Verstappen zijn eerste volledige jaar bij Red Bull. Vorig jaar maakte hij na vier races de overstap van Toro Rosso. Ook komend seizoen rijdt Verstappen samen met de Australiër Daniel Ricciardo voor de Oostenrijkse renstal.

De afgelopen week presenteerden de meeste andere teams hun wagens voor komend jaar. Opvallend is dat de meeste auto's een haaienvin boven de motor hebben.

Mercedes en Ferrari, de afgelopen seizoenen de concurrenten van Red Bull, hebben op die haaienvin een T-wing gemonteerd, die de luchtstroom naar de achtervleugel moet begeleiden. Red Bull kiest daar niet voor.

De komende dagen wordt er door alle teams getest op het circuit van Barcelona. Ricciardo komt op maandag en woensdag in actie voor Red Bull, Verstappen neemt de dinsdag en donderdag voor zijn rekening. Op donderdag wordt het circuit mogelijk gesproeid, als het de andere dagen droog blijft.

De eerste Grand Prix van dit jaar wordt op 26 maart in Australië verreden.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!