Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Oefenduels handbalsters tegen IJsland binnen minuut uitverkocht

Oefenduels handbalsters tegen IJsland binnen minuut uitverkocht

RoadToTokyo

Cheer!

OOSTERBEEK - Het Nederlands handbalteam komt van 13 tot en met 18 maart voor het eerst sinds het succesvolle EK in Zweden weer bij elkaar voor een trainingsstage op Nationaal Sportcentrum Papendal. De selectie van bondscoach Helle Thomsen speelt tevens twee oefeninterlands tegen IJsland, in Almere en in Emmen. De kaartverkoop voor deze oefeninterlands breekt opnieuw records. In één minuut tijd waren alle beschikbare entreebewijzen voor de wedstrijden in Almere en Emmen verkocht. 

Deel dit artikel op social media

De Oranjedames spelen de eerste wedstrijd tegen IJsland op vrijdag 17 maart in Almere. De wedstrijd in de Topsporthal start om 19.30 uur. Het tweede duel tegen dezelfde tegenstander volgt een dag later, op zaterdag 18 maart om 15.30 uur in sporthal Angelslo in Emmen.

Opvallende afwezigen in de selectie voor deze duels zijn Estavana Polman en Martine Smeets. Polman is zwanger en Smeets, die het EK aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een knieblessure, is niet opgeroepen door de Deense bondscoach. “Op de linkerhoek wil ik graag nieuwe speelsters aan het werk zien. Dit is een ideale gelegenheid daarvoor,” zegt Helle Thomsen over de keuze om niet Smeets maar Sanne Hoekstra op te roepen. Ook Daisy Hage van het Westlandse Virto/Quintus mag tijdens de trainingen laten zien wat ze in huis heeft.

“We hebben niet vaak de kans om met elkaar te trainen en wedstrijden te spelen. Zo kunnen we nieuwe dingen proberen en nieuwe speelsters aan het werk zien. Daarom vind ik het ook belangrijk om wedstrijden te spelen. Het is mooi dat we ons door het hele land aan het Nederlandse publiek kunnen laten zien na het succesvolle EK. Ik ben blij met een tegenstander als IJsland. Ze hebben een interessant team en een nieuwe goede trainer,” aldus Helle Thomsen.

Samenstelling selectie:
Jasmina Janković (TuS Metzingen)
Tess Wester (SG BBM Bietigheim)
Laura van der Heijden (Team Esbjerg)
Jessy Kramer (Toulon Saint Cyr Var Handball)
Debbie Bont (København Håndbold)
Danick Snelder (FTC Rail-Cargo Hungaria)
Sanne Hoekstra (HSG Bensheim Auerbach)
Michelle Goos (Buxtehuder SV)
Lynn Knippenborg (Buxtehuder SV)
Angela Malestein (SG BBM Bietigheim)
Kelly Dulfer (VfL Oldenburg)
Sanne van Olphen (Toulon Saint Cyr Var Handball)
Lois Abbingh (Issy Paris Hand)
Yvette Broch (Györi Audi ETO KC)
Nycke Groot (Györi Audi ETO KC)
Maura Visser (SG BBM Bietigheim)

Vanaf woensdag 15 tot en met vrijdag 17 maart wordt de selectie aangevuld met de volgende speelsters:

Rinka Duijndam (Bad Wildungen)
Annick Lipman (Vipers Kristiansand)
Daisy Hage (Virto/Quintus)
Inger Smits (VfL Oldenburg)
Kelly Vollebregt (TuS Metzingen)
Esther Schop (Nantes Loire Atlantique HB)


Het Nederlands handbalteam speelde dertig keer eerder tegen IJsland. Maar liefst 28 keer won Nederland, terwijl IJsland twee keer de sterkste was. De laatste ontmoeting tussen beide teams was op 23 september 2011 in het Poolse Chorzów. Tijdens het Turniej o Puchar Śląska won Oranje overtuigend met 29-23.

Bij het EK in december werd de ploeg van bondscoach Helle Thomsen tweede, de beste prestatie ooit. Na twee weken fantastisch handbal kwam Oranje in de finale tegen wereldkampioen en titelverdediger Noorwegen één doelpunt tekort om er een verlenging uit te slepen: 30-29. Met het bereiken van de halve finale had Oranje zich al rechtstreeks gekwalificeerd voor het WK van 1 tot en met 17 december 2017 in Duitsland.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sanne, Tess, Yvette, Jasmina, Lois, Angela, Nycke, Danick, Lynn, Debbie, Maura, Michelle, Kelly, Laura, Helle en Jessy aan!