Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nuis voelt dat er 'last van schouders' valt na wereldtitel op 1000 meter

Nuis voelt dat er 'last van schouders' valt na wereldtitel op 1000 meter

EK en WK

Cheer!

Kjeld Nuis gold al jaren als een van de beste schaatsers WK-goud, maar die 'titel' is hij sinds zaterdag kwijt. De 27-jarige Nederlander genoot met volle teugen van zijn winst op de 1000 meter bij de WK afstanden in Gangneung.

Deel dit artikel op social media

"Er viel een last van mijn schouders toen duidelijk was dat ik gewonnen had", aldus Nuis voor de camera van NUsport. "Dat was even kippenvel, heel mooi."

De rijder van Lotto Jumbo stond in het verleden al vijf keer op het podium (vier keer op de 1000 meter en één keer op de 1500 meter) bij de WK afstanden, maar winnen lukte maar niet.

Op de olympische baan in Zuid-Korea liet Nuis er zaterdag geen misverstand over bestaan wie dit seizoen de beste 1000 meter-schaatser is. Met een tijd van 1.08.26 was hij ruim sneller dan de nummer twee, de Canadees Vincent De Haître (1.08,54).

Extra lading

"Het is heerlijk dat niemand me ooit meer kan vragen waarom ik geen wereldkampioen ben", zegt Nuis met een grote glimlach.

"Ik heb voor vandaag mijn ritjes van vorige WK's wel even teruggekeken om mezelf eraan te herinneren dat het gewoon een wedstrijd is zoals alle anderen. Maar ik in de aanloop naar deze race wel dat het een WK is en dat het extra lading heeft. Ik ben superblij dat ik het ook op zo'n moment kan."

Zo luisterde Nuis in de Gangneung Oval naar het Wilhelmus dat voor hem gespeeld werd. "Het was nog wel grappig; Kai Verbij (die brons won, red.) en ik stonden naar alle vlaggen te kijken, maar toen kreeg ik te horen dat ze aan de andere kant hingen. Dat was hilarisch. Maar ik vond het een heel mooie ervaring."

Nuis begint zondag ook als de grote favoriet aan de 1500 meter. "Ik ga nu even van deze titel genieten, vanavond lekker slapen en morgen nieuwe ronde nieuwe kansen. Ik voel me goed, dus ik ga zeker voor de winst op de 1500 meter."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kjeld aan!