Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nuis kan na tweede wereldtitel pas echt genieten van zijn succes

Nuis kan na tweede wereldtitel pas echt genieten van zijn succes

Cheer!

Amper 24 uur na zijn eerste wereldtitel ooit was het zondag op de 1500 meter alweer raak voor Kjeld Nuis. De 27-jarige schaatser kan zijn succes bij de WK afstanden nu ook echt gaan vieren.

Deel dit artikel op social media

"Wereldkampioen zijn begint nog niet te wennen", zegt Nuis in Gangneung met een glimlach voor de camera van NUsport.

"Ik ga er nu zeker langer van genieten dan na mijn eerste titel zaterdag. Ik heb na de 1000 meter van heel snel de knop weer omgezet en me gefocust op de 1500 meter. Ik stond nog helemaal strak en had echt mijn zinnen gezet op nog een overwinning."

Nuis slaagde daarin door in een rechtstreeks duel af te rekenen met Denis Yuskov, de titelverdediger uit Rusland die de laatste drie WK's de beste was op de 1500 meter: 1.44,36 om 1.44,67. Het brons ging naar Sven Kramer in 1.45,50.

"Dit was absoluut de beste 1500 meter uit mijn leven", aldus Nuis. "Ik zei al heel lang dat die tijd van in de 1.44 eraan zat te komen, maar van 1.44,3 had ik niet durven dromen."

Calgary

De sprinter van Lotto-Jumbo gaat zich nu richten op het WK sprint, dat over dertien dagen van start gaat in Calgary. Hij zou dus in twee weken van nul naar drie wereldtitels kunnen gaan.

"Gestoord hè, het voelt heel gek", lacht Nuis. "Ik ga hier even van genieten en het laten bezinken. Straks even lekker bellen met thuis, alles even op me in laten werken en dan ga ik door naar Calgary."

Door de zege van Nuis won zijn ploeg Lotto-Jumno bij de WK liefst vijf van de zes afstanden bij de mannen. Alleen de massastart leverde geen winst op voor het team van Jac Orie.

"We trekken elkaar echt naar een hoger niveau, dat zie je aan alles", stelt Nuis. "We halen inspiratie uit elkaar. Na de overwinning van de een denkt de ander de volgende dag: dat ga ik ook doen. We hebben zoveel aan elkaar."

De Zuid-Hollander, die zich niet wist te plaatsen voor de Spelen van 2010 en 2014, heeft zelf in ieder geval duidelijk gemaakt dat hij volgend jaar bij de Spelen een van de favorieten zal zijn op de 1000 en 1500 meter. "Deze zeges zeggen dat de rest zijn best moet gaan doen", aldus Nuis.

Kramer

Kramer moest na zijn eerste bronzen medaille ooit op de WK afstanden toegeven dat zijn ploeggenoot Nuis momenteel te sterk voor hem is op de 1500 meter.

"Een tijd van 1.44,3 is voor mij nu niet haalbaar, zo reëel moet ik zijn", aldus de Fries. "De opening en de eerste ronde waren voor mijn doen heel goed, maar mijn tweede volle ronde was eigenlijk te langzaam."

"Natuurlijk had ik liever gewonnen, maar ik ben ook wel blij. Ik heb de 5 en de 10 kilometer gewonnen en wordt nu derde, dus zo'n slecht toernooi is het natuurlijk niet."

 

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!