Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nuis gaat bij WK sprint voor derde grote titel in korte tijd

Nuis gaat bij WK sprint voor derde grote titel in korte tijd

Cheer!

CALGARY - De honger naar succes bij Kjeld Nuis is ook na zijn wereldtitel op zowel de 1000 als de 1500 meter nog niet gestild. De Leidenaar wil dit weekend in Calgary ook het WK sprint op zijn naam schrijven.

Deel dit artikel op social media

"Zo heb je geen titels, zo heb je er twee. En dit weekend ga ik voor de hattrick. Dat zou wel vet zijn", zegt Nuis voor de camera van de NOS.

De 27-jarige Nuis maakte twee weken geleden in het Zuid-Koreaanse Gangneung indruk door de 1000 en de 1500 meter te winnen. Dat leverde hem ook gelijk de favorietenstatus op voor het WK in Canada en daar gaat de rijder van Lotto-Jumbo opnieuw voor het hoogste treetje.

"De tweede plaatsen telden al niet meer, daar had ik er al genoeg van. Supermooi dat het in Gangneung is gelukt, maar dit is gewoon weer een ander toernooi met een andere baan. Ik weet niet hoe het zal gaan, maar ik heb er wel veel zin in."

Nuis heeft ook nog een ander doel voor ogen. Hij wil namelijk een tijd van onder de 1.07 minuten neerzetten op de 1000 meter en zo het Nederlands record van Stefan Groothuis (1.06,96) aanvallen.

"Onder de 1.07 komen op de 1.000 meter. Dat klinkt gewoon mooi. Daar ben ik mee bezig, alleen heeft het geen prioriteit op dit moment."

Het WK sprint begint zaterdag met de eerste van twee 500 en 1000 meters. Vorig jaar eindigde Nuis als tweede in de eindrangschikking, achter de Russische winnaar Pavel Kulizhnikov.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kjeld aan!