Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nuis droomt van meer na Nederlands record op 1000 meter bij WK sprint

Nuis droomt van meer na Nederlands record op 1000 meter bij WK sprint

EK en WK

Cheer!

CALGARY - Kjeld Nuis heeft het wereldrecord op de 1000 meter nog niet uit zijn hoofd gezet, maar liever nog steekt hij zondag op de slotdag van het WK sprint landgenoot Kai Verbij voorbij als leider.

Deel dit artikel op social media

Nuis reed zaterdag op de 1000 meter al het Nederlands record van Stefan Groothuis uit de boeken. Met 1.06,61 was hij bovendien maar nipt trager dan de mondiale toptijd van Shani Davis (1.06,42). Dat record staat al acht jaar. 

"Ja, het scheelt ook nog maar tweetiende hè?", sprak hij bij de NOS met een veelbetekenende glimlach. "Ik weet dat het erin zit, maar het wereldrecord is hier geen doel op zich. Dat blijft de wereldtitel."

"Het was nog geen perfecte race. Ik maakte twee foutjes. Dat scheelt misschien twee keer eentiende en dan zit je inderdaad op het wereldrecord. Ik kan dus nog harder, maar ik weet niet of dat zondag al gebeurt.''

Verbij

Nuis moet op de slotdag 0,36 seconde goedmaken op Verbij, die dankzij een negende plek op de 500 meter en een derde plaats op de tweede afstand de meest constante sprinter is tot nu toe.

Verbij weet dan ook wat hem te doen staat op de slotdag. "Ik start in de laatste ritten, dus dan weet je ongeveer wat je moet rijden. Het is niet makkelijk, maar ik ga gewoon mijn best doen en hopelijk twee goede afstanden rijden."

De Europees kampioen van Team Plantina reed vlak voor Nuis al een nieuwe Nederlandse toptijd op de 1000 meter, maar zag vervolgens hoe zijn rivaal enkele minuten later onder die tijd dook.

"Ik zag 1.06,73 en toen dacht ik: wow. Eindelijk een 7. Ik reed uiteindelijk gewoon een goede 1000 meter. Als ik dat zondag herhaal zou het top zijn, maar het is sprinten. Het blijft spannend allemaal, want het zit dicht op elkaar."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kjeld, Kai en Ronald aan!