Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Middelkoop en Koolhof verrassend naar dubbelfinale in Ahoy

Middelkoop en Koolhof verrassend naar dubbelfinale in Ahoy

Cheer!

Matwé Middelkoop en Wesley Koolhof hebben zich zaterdag verrassend geplaatst voor de finale van het dubbelspel bij het ABN Amro-toernooi. Het Nederlandse duo versloeg landgenoot Jean-Julien Rojer en zijn Roemeense dubbelpartner Horia Tecau.

Deel dit artikel op social media

Na een uur was het pleit beslecht in het Rotterdamse Ahoy: 6-4 en 6-3. Rojer en Tecau wonnen het ABN Amro-toernooi nog in 2015.

In de finale, die zondag wordt gespeeld, nemen Middelkoop en Koolhof het op tegen de winnaar van de partij tussen de koppels Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut en Ivan Dodig/Marcel Granollers.

Middelkoop (33) en Koolhof (27), die in Rotterdam meedoen met een wildcard, zijn als duo in het dubbelspel sterk aan het jaar begonnen. Vorig jaar wonnen ze al verrassend het ATP-toernooi van Sydney.

De Nederlanders lieten zaterdag al doorschemeren later dit jaar als dubbelkoppel uit te willen komen in de Davis Cup. Nederland strijdt van 7 tot 9 april met Bosnië-Herzegovina om een play-offticket voor een plek in de Wereldgroep.

Enkelspel

Later zaterdag staan voorafgaand aan de tweede halve eindstrijd in het dubbelspel, de twee halve finales in het enkelspel op het programma.

Eerst treedt Jo-Wilfried Tsonga, die vrijdag favoriet Marin Cilic uitschakelde, aan tegen Tomas Berdych. Na die partij komen David Goffin en Herbert in actie. De Fransman speelt vervolgens ook nog in het dubbelspel.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!