Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kramer tegen Bergsma op 5 kilometer tijdens WK afstanden

Kramer tegen Bergsma op 5 kilometer tijdens WK afstanden

EK en WK

Cheer!

GANGNEUNG - Sven Kramer en Jorrit Bergsma rijden donderdag tegen elkaar op de 5 kilometer bij de WK afstanden in Gangneung, dat heeft de loting woensdagochtend uitgewezen.
 
 

Deel dit artikel op social media

De twee favorieten voor de wereldtitel rijden in de voorlaatste rit tegen elkaar op de baan waar volgend jaar de Olympische Spelen op verreden zullen worden.

Douwe de Vries is bij de loting gekoppeld aan de Nieuw-Zeelander Peter Michael. Zij rijden in de rit voor Kramer en Bergsma. In de laatste rit rijden de de Duitser Patrick Beckert en de genaturaliseerde Canadees Ted-Jan Bloemen tegen elkaar.

Kramer kan donderdag voor de achtste keer wereldkampioen worden op de 5 kilometer. Bij de laatste drie wereldkampioenschappen veroverde Bergsma telkens de zilveren medaille. De 31-jarige schaatser van Team Clafis werd nog nooit wereldkampioen op de 5 kilometer.

Wüst

Bij de vrouwen is er geloot voor de 3 kilometer die ook donderdag op het programma staat. Ireen Wüst is al in rit vijf aan de beurt tegen de Russische Natalia Voronina. De Tsjechische Martina Sablikova, viervoudig wereldkampioene op de 3 kilometer, rijdt in rit acht tegen de Canadese Ivanie Blondin.

Yvonne Nauta bijt het spits af tegen de Japanse Ayano Sato. Antoinette de Jong komt in de voorlaatste rit uit tegen de Russische Anna Yurakova.

De WK afstanden beginnen donderdagochtend om 9.15 uur Nederlandse tijd met de 3 kilometer voor vrouwen. De mannen beginnen om 10.35 aan hun 5 kilometer.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sven, Jorrit, Douwe, Ireen, Antoinette en Yvonne aan!