Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kramer pakt na 5km ook wereldtitel op 10km

Kramer pakt na 5km ook wereldtitel op 10km

EK en WK

Cheer!

GANGNEUNG - Sven Kramer heeft zaterdag bij de WK afstanden ook goud gewonnen op de 10 kilometer. De Fries reed een Nederlands record in Gangneung en hield daarmee Jorrit Bergsma van zich af. Kjeld Nuis pakte eerder op de dag op de 1000 meter zijn langverwachte eerste grote mondiale titel.

Deel dit artikel op social media
Kramer startte in de rit voor de een jaar oudere Bergsma, dus hij wist dat hij een snelle tijd neer moest zetten. De 30-jarige Fries kwam uit op 12.38,89.

Daarmee verbeterde Kramer zijn eigen Nederlands record, dat dateerde van 10 maart 2007 (12.41,69), op hoogte gereden in Salt Lake City. De kopman van Lotto-Jumbo reed bovendien de snelste tijd ooit op een laaglandbaan en hij zat maar iets meer dan twee seconden boven het wereldrecord van Ted-Jan Bloemen (12.36,30).

Bergsma reed in de slotrit lang onder het schema van Kramer, maar in de laatste paar rondes stortte hij in, waardoor hij in 12.43,96 - een persoonlijk record - genoegen moest nemen met zilver. De Duitser Patrick Beckert (12.52,76) completeerde het podium in Zuid-Korea. Wereldrecordhouder Bloemen eindigde als vierde in 12.54,63.

Kramer troefde Bergsma donderdag ook al af op de 5 kilometer, toen in een rechtstreeks duel. Op die afstand noteerde de drievoudig olympisch kampioen eveneens een wereldrecord op zeeniveau.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sven en Jorrit aan!