Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Krajicek en Bertens openen Fed Cupduel tegen Wit-Rusland

Krajicek en Bertens openen Fed Cupduel tegen Wit-Rusland

Cheer!

AMERSFOORT - Vandaag is in Minsk (Wit-Rusland) de loting van het Nederlands Fed Cupteam bekend gemaakt. De Nederlandse dames spelen op zaterdag 11 en zondag 12 februari tegen Wit-Rusland voor een plek in de halve finale van de Fed Cup.

Deel dit artikel op social media

Zaterdag 11 februari speelt Michaëlla Krajicek (WTA, 253) de eerste enkelspelpartij tegen Aliaksandra Sasnovich (WTA-128). In het tweede enkelspel neemt Kiki Bertens (WTA-24) het op tegen Aryna Sabalenka (WTA-142). Op zondag 12 februari wordt de derde enkelpartij gespeeld tussen Bertens en Sasnovich. Indien er na de eerste drie wedstrijden nog geen winnaar bekend is, spelen Krajicek en Sabalenka de vierde enkelpartij. Het Fed Cupduel wordt op zondag 12 februari afgesloten met de dubbelpartij tussen de koppels Cindy Burger/Arantxa Rus en Olga Govortsova/Vera Lapko.

De winnaar van dit duel speelt in april de halve finale van de Wereldgroep tegen Frankrijk of Zwitserland.

Captain Paul Haarhuis over de loting: "Deze opstelling hield ik vooraf wel rekening mee. De eerste twee enkelspelen zullen gelijk twee zware wedstrijden worden, maar ik heb vertrouwen in Kiki en Michaëlla. Zij hebben de hele week in Minsk overtuigend gespeeld en goed tennis laten zien. Daarnaast ligt de baansoort Michaëlla goed. Vandaar mijn keuze om haar, naast Kiki, de enkelpartijen te laten spelen."

Wit-Rusland vs. Nederland
Op 11 en 12 februari staat in Minsk de kwartfinale van de Fed Cup op het programma. Er wordt indoor op hardcourt gespeeld in de Chizhovka-Arena in Minsk. Wit-Rusland komt in 2017 voor het eerst uit in de Wereldgroep. Het Nederlands Fed Cupteam speelde drie keer eerder tegen Wit-Rusland, wat drie overwinningen opleverde (in 1994, 1999 en 2014).

Wedstrijdprogramma
Zaterdag 11 februari: vanaf 10.00 uur eerste twee singlewedstrijden
Zondag 12 februari: vanaf 09.00 uur derde en vierde singlewedstrijden en dubbelwedstrijd

Livestream
Alle wedstrijden zijn dit weekend live te volgen op www.knltb.nl/tennistv en via Ziggo Sport. Ziggo Sport zendt de wedstrijden live uit op kanaal 14.


 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki, Michaëlla, Cindy en Arantxa aan!