Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

KNLTB haalt World Team Cup en Doubles Masters naar Nederland

KNLTB haalt World Team Cup en Doubles Masters naar Nederland

Cheer!

AMERSFOORT - De Internationale Tennis Federatie (ITF) heeft twee grote internationale rolstoeltennistoernooien aan de KNLTB toegewezen: de BNP Paribas World Team Cup (mei 2018) en de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters (november 2017 en november 2018). De World Team Cup wordt georganiseerd in Apeldoorn. De Doubles Masters vinden plaats bij De Schaapskooi in Bemmel. De locaties van de evenementen zijn toegewezen aan Gelderse tennisverenigingen, als onderdeel van het programma Gelderland Sport!

Deel dit artikel op social media

ITF President David Haggerty: “We zijn zeer verheugd dat de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters en de BNP Paribas World Team Cup beiden zullen terugkeren naar Nederland, omdat Nederland een enthousiast en deskundig rolstoeltennisland is met een rijke traditie in het organiseren van toonaangevende evenementen. Daarnaast is Nederland het thuisland van enkele van de bekendste spelers in de geschiedenis van de sport.”
 
Evenementen
De World Team Cup is het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor landenteams, en te vergelijken met de Davis Cup en Fed Cup. In de afgelopen 31 jaar heeft het Nederlands vrouwenteam 29 keer de titel gewonnen. In 2014 werd de World Team Cup voor het laatst in Nederland georganiseerd, in Alphen aan den Rijn. Bij de Doubles Masters komen de beste rolstoeldubbelspelers in actie. Het is inmiddels vier jaar geleden dat de Doubles Masters in Nederland zijn georganiseerd.

Erik Poel, Algemeen Directeur KNLTB: “Als toonaangevend land in het rolstoeltennis voelde de KNLTB de verantwoordelijkheid om de grootste wereldwijde rolstoeltennisevenementen naar Nederland te halen. Op deze manier hopen we de bekendheid van rolstoeltennis te vergroten en mensen (met en zonder) beperking kennis te laten maken met rolstoeltennis en de mogelijkheden daarvan. Daarnaast kunnen onze nationale toppers nu in eigen land laten zien wat ze in huis hebben.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!