Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Jelinkova tevreden met 30ste plaats op WK slalom

Jelinkova tevreden met 30ste plaats op WK slalom

Cheer!

ST. MORITZ - Adriana Jelinkova’s missie op de WK slalom in St. Moritz is geslaagd. De Nederlandse alpineskiester eindigde als 30ste (1.44,03) achter de Amerikaanse winnares Mikaela Shiffrin (1.37,27). Daarmee voldeed Jelinkova aan haar doel om de top 30 te halen. “Ik heb een paar echt goede bochten geskied, daar kan ik blij mee zijn”, aldus de 21-jarige sportster.

Deel dit artikel op social media

Vooraf had Jelinkova echter wel een ander scenario in haar hoofd. In de eerste omloop wilde ze zich direct bij de top 30 scharen. Deze 30 atleten mogen immers in de omgekeerde startvolgorde de tweede run starten en hebben zo een relatief goede piste. De nummers 31 en hoger starten daarna. Doordat Jelinkova in de eerste omloop op de 36ste plek eindigde, miste ze die kans.

Jelinkova: “Daar baal ik van, want het zat er wel in. Ik ging de eerste loop goed van start, maar maakte in het laatste stuk bij de finish een paar foutjes. In de tweede loop ging het nog beter en kon ik gelukkig opschuiven naar de 30ste plaats. Dus ik ben wel tevreden.”

Op de reuzenslalom eindigde Jelinkova eerder deze week op de 36ste plaats en daar was ze niet blij mee. Steffan Winkelhorst noteerde op de reuzenslalom bij de mannen gisteren nog de 41ste plaats en ook hij had op meer gehoopt. Winkelhorst heeft morgen echter ook nog een kans op revanche. Hij start als enige Nederlander op de afsluitende WK slalom.

Blessureleed

Steven Théolier en Spike van der Haas hadden ook hun zinnen gezet op deelname aan de slalom. Van der Haas liep donderdag tijdens een training echter een gebroken middenhandsbeentje op. Hij kon daardoor vandaag niet starten bij de kwalificatiewedstrijd van de slalom. Théolier stond wel aan de start maar hij moest tijdens de eerste run opgeven. Hij had te veel last van zijn oude knieblessure, die momenteel weer opspeelt.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Adriana aan!