Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalsters oefenen twee keer tegen IJsland

Handbalsters oefenen twee keer tegen IJsland

Cheer!

OOSTERBEEK - Het Nederlands Damesteam komt voor het eerst sinds het succesvolle EK in Zweden weer bij elkaar voor een trainingsstage van 13 tot en met 18 maart 2017 op Nationaal Sportcentrum Papendal. De selectie van bondscoach Helle Thomsen speelt tevens twee oefeninterlands tegen IJsland, in Almere en in Emmen.

Deel dit artikel op social media

Opvallende afwezigen in de selectie zijn Estavana Polman en Martine Smeets. Polman is zwanger en Smeets, die het EK aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een knieblessure, is niet opgeroepen door de Deense bondscoach. "Op de linkerhoek wil ik graag nieuwe speelsters aan het werk zien. Dit is een ideale gelegenheid daarvoor," zegt Helle Thomsen over de keuze om niet Smeets maar Sanne Hoekstra op te roepen. Ook Daisy Hage van het Westlandse Virto/Quintus mag tijdens de trainingen laten zien wat ze in huis heeft.

De Oranjedames spelen de eerste wedstrijd tegen IJsland op vrijdag 17 maart in Almere. De wedstrijd in de Topsporthal start om 19.30 uur. Het tweede duel tegen dezelfde tegenstander volgt een dag later, op zaterdag 18 maart om 15.30 uur in sporthal Angelslo in Emmen.

"We hebben niet vaak de kans om met elkaar te trainen en wedstrijden te spelen. Zo kunnen we nieuwe dingen proberen en nieuwe speelsters aan het werk zien. Daarom vind ik het ook belangrijk om wedstrijden te spelen. Het is mooi dat we ons door het hele land aan het Nederlandse publiek kunnen laten zien na het succesvolle EK. Ik ben blij met een tegenstander als IJsland. Ze hebben een interessant team en een nieuwe goede trainer," aldus Helle Thomsen.

Samenstelling selectie:
Jasmina Janković (TuS Metzingen)
Tess Wester (SG BBM Bietigheim)
Laura van der Heijden (Team Esbjerg)
Jessy Kramer (Toulon Saint Cyr Var Handball)
Debbie Bont (København Håndbold)
Danick Snelder (FTC Rail-Cargo Hungaria)
Sanne Hoekstra (HSG Bensheim Auerbach)
Michelle Goos (Buxtehuder SV)
Lynn Knippenborg (Buxtehuder SV)
Angela Malestein (SG BBM Bietigheim)
Kelly Dulfer (VfL Oldenburg)
Sanne van Olphen (Toulon Saint Cyr Var Handball)
Lois Abbingh (Issy Paris Hand)
Yvette Broch (Györi Audi ETO KC)
Nycke Groot (Györi Audi ETO KC)
Maura Visser (SG BBM Bietigheim)

De kaartverkoop voor de oefeninterlands tegen IJsland start op donderdag 9 februari om 9.00 uur ‘s ochtends. Kaarten kunnen worden besteld via http://www.handbal.nl/oneteamonedream/media/.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kelly, Esther, Sanne, Tess, Yvette, Jasmina, Lois, Angela, Nycke, Martine, Danick, Delaila, Angela, Charris, Anouk, Inger, Debbie, Michelle, Kelly, Laura, Helle, Jessy en Estavana aan!