Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Groenewegen opnieuw geklopt door Kittel in Ronde van Dubai

Groenewegen opnieuw geklopt door Kittel in Ronde van Dubai

Cheer!

Marcel Kittel heeft woensdag ook de tweede etappe in de Ronde van Dubai gewonnen. De Duitser was net als dinsdag de snelste in de massasprint voor Dylan Groenewegen.

Deel dit artikel op social media

De renner van Quick Step-Floors behoudt door zijn zege de leiding in het algemeen klassement. Groenewegen staat met acht seconden achterstand op de tweede plaats.

De etappe voerde het peloton over 188 kilometer van Dubai Marine Club naar Ras al Khaimah. Een kopgroep van vijf bestaande uit de Britten Daniel Pearson en Thomas Stewart, de Zwitser Silvan Dillier en de Italianen Nicola Boem en Matteo Bono werd op tien kilometer voor het einde ingerekend door het peloton.

In de slotfase werden er geen ontsnappingspogingen meer gedaan, waardoor de massasprint onvermijdelijk was. Groenewegen ging als eerste aan en reed lang op kop, maar kort voor de streep kwam Kittel langszij.

Vlak achter de renner van Lotto-Jumbo werd de Italiaan Jakub Mareczko derde. De Duitser John Degenkolb werd vierde, vlak voor Sacha Modolo uit Italië.

Zevende zege

Voor de 28-jarige Kittel was het al de de zevende etappe in Dubai uit zijn loopbaan. "Maar het was zeker niet makkelijk", zei de sprinter kort na de finish. "Na de laatste bocht zat ik te ver van achter. Het ging allemaal niet volgens plan", vertelt de topsprinter.

"Ik kan wel zeggen dat er niet echt een lead-out was vandaag, maar Fabio Sabatini heeft veel werk verzet om me weer vooraan te krijgen."

Vorig jaar pakte Kittel de eindzege in de rittenkoers, die sinds 2014 gehouden wordt. Door zijn tweede ritzege in deze editie beseft hij dat de vorm goed is. "Maar het is nog te vroeg om te kunnen weten of ik mijn eindzege van vorig jaar kan verdedigen. In de etappe naar Hatta Dam van vrijdag ga ik proberen zo min mogelijk tijd te verliezen."

De Ronde van Dubai bestaat uit vijf etappes en duurt tot en met zaterdag.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!