Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Goud voor Knegt en Schulting bij wereldbeker shorttrack in Dresden

Goud voor Knegt en Schulting bij wereldbeker shorttrack in Dresden

Cheer!

Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting hebben zondag bij de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Dresden de 1500 meter gewonnen. Schulting zorgde met de aflossingsploeg nog voor een derde Nederlandse gouden medaille op de slotdag.

Deel dit artikel op social media

Ook voor de mannen was er een podiumplaats op de relay. Zij pakten zilver achter Rusland. Hongarije, dat eigenlijk als tweede eindigde, werd gediskwalificeerd.

De winst van Schulting op de 1500 meter betekende de eerste individuele wereldbekeroverwinning voor een Nederlandse bij het shorttrack. Zaterdag was ze ook al succesvol met zilver op de 1000 meter.

Op de 1500 meter liet Schulting in het oosten van Duitsland de Zuid-Koreaanse Ah Rum Noh en de Canadese Valerie Maltais achter zich.

De 19-jarige Schulting was dit seizoen al vaker dicht bij haar eerste wereldbekerzege, maar telkens lukte het net niet. Vijf keer pakte ze zilver en vier keer brons. Het EK liep uit op een teleurstelling omdat ze ziek werd.

Knegt verwees op de 1500 meter de Hongaar Csaba Burjan en Vladislav Bykanov naar de overige podiumplaatsen.

Het is voor de 27-jarige Fries al zijn derde wereldbekerzege van het seizoen. Zaterdag werd hij op de 1000 meter gediskwalificeerd wegens het hinderen van een tegenstander.

Relay

Op de relay pakte Schulting haar  tweede gouden medaille van de dag. Samen met Yara van Kerkhof, Rianne de Vries en Lara van Ruijven domineerde ze de race van start tot finish. Italië werd tweede, Canada derde.

Voor Knegt zat een tweede gouden medaille er net niet in. Samen met Daan Breeuwsma, Itzhak De Laat en Dennis Visser finishte de Nederlandse aflossingsploeg als derde, maar een dankzij een fout van Hongarije schoof het kwartet toch nog een plaatsje op.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Daan, Suzanne, Leon, Rianne, Adwin, Freek, Yara, Itzhak, Lara, Dennis en Sjinkie aan!