Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Fed Cupteam treft Slowakije in play-offs Wereldgroep

Fed Cupteam treft Slowakije in play-offs Wereldgroep

Cheer!

Het Nederlands Fed Cupteam speelt op 22 en 23 april een uitwedstrijd tegen Slowakije voor handhaving in de Wereldgroep van het landentoernooi.

Deel dit artikel op social media

De equipe van Paul Haarhuis is veroordeeld tot het spelen van play-offs na de nederlaag afgelopen weekeinde in Wit-Rusland (4-1). Slowakije won in Wereldgroep II van Italië, met 3-2. Slowakije is de nummer dertien op de landenranglijst. Nederland staat achtste.

In februari 2015 stonden Nederland en Slowakije ook tegenover elkaar. In Apeldoorn won Oranje destijds met 4-1 en plaatste het zich voor de play-offs van de Wereldgroep. Arantxa Rus was belangrijk met twee enkelspelzeges (zie video). Kopvrouw Dominika Cibulkova ontbrak toen bij Slowakije. De stand in de onderlinge ontmoetingen is 2-1 voor Nederland, dat in 1996 ook van de Slowaakse vrouwen won. In 2006 trok Slowakije aan het langste eind. 

De loting voor de play-offs van de Wereldgroep, die gelijktijdig met de halve finales worden afgewerkt, leverde de volgende duels op:

Frankrijk-Spanje

Rusland-België

Duitsland-Oekraïne

Slowakije-NEDERLAND

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki, Michaëlla en Arantxa aan!