Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Fed Cup-team op achterstand tegen Wit-Rusland na nederlaag Krajicek

Fed Cup-team op achterstand tegen Wit-Rusland na nederlaag Krajicek

RoadToTokyo

Cheer!

​MINSK - Nederland kijkt zaterdag na de eerste partij in het enkelspel tegen een 1-0 achterstand aan in de Fed Cup-ontmoeting met Wit-Rusland. Michaëlla Krajicek ging in drie sets onderuit tegen Aliaksandra Sasnovich.

Deel dit artikel op social media

De 28-jarige Krajicek, die sinds 2012 al niet in het enkelspel uitkwam namens Oranje, moest na ruim twee uur buigen op het hardcourt in Minsk: 6-4, 3-6 en 2-6.

Later op zaterdag speelt Kiki Bertens de tweede partij namens de equipe van captain Paul Haarhuis. De mondiale nummer 24 neemt het daarin op tegen Aryna Sabalenka, de nummer 142 van de wereldranglijst. Zondag volgen nog het dubbelspel en eventueel twee enkelpartijen.

Haarhuis besloot verrassend Krajicek op te stellen in Wit-Rusland en dat pakte aanvankelijk goed uit voor Nederland. Ze stond al vroeg haar service af, maar stelde daar twee breaks tegenover en trok zo de eerste set met 6-4 naar zich toe.

In het tweede bedrijf herpakte Sasnovich zich. De nummer 128 van de wereld ging twee keer door de service van Krajicek heen en trok de stand in sets weer gelijk. Ook in de derde en beslissende set werd de Nederlandse twee keer gebroken, wat resulteerde in het eerste punt voor Wit-Rusland.

De winnaar van de ontmoeting in Minsk plaatst zich voor de halve finales van de Wereldgroep. Vorig jaar werd het stuntende Nederland in die ronde uitgeschakeld door Frankrijk.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Michaëlla, Kiki, Arantxa en Cindy aan!