Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin kopman Sunweb in Strade Bianche

Dumoulin kopman Sunweb in Strade Bianche

RoadToTokyo

Cheer!

FLORENCE - Tom Dumoulin is door Team Sunweb aangewezen als kopman in de Italiaanse klassieker Strade Bianche van komende zaterdag.

Deel dit artikel op social media

De koers door Toscane, die deels over gravelwegen voert, maakt dit jaar voor het eerst deel uit van de WorldTour.

Zondag eindigde Dumoulin nog als derde in de Ronde van Abu Dhabi. De 26-jarige Limburger kan in de Strade Bianche rekenen op de hulp van onder anderen Laurens ten Dam, Wilco Kelderman en de Oostenrijker Georg Preidler.

Ramon Sinkeldam en Mike Teunissen, renners met ervaring in het veldrijden, moeten hun kopman eveneens ondersteunen in de koers over 175 kilometer. "We gaan voor een goed resultaat", zegt ploegleider Aike Visbeek dinsdag. "Ik verwacht een finale met een kleine groep renners."

Cancellara

De Strade Bianche wordt pas vanaf 2007 verreden. Vorig jaar werd de koers voor de derde keer gewonnen door Fabian Cancellara, die inmiddels is gestopt.

De koers werd nog nooit gewonnen door een Nederlander.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom, Wilco en Laurens aan!