Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bunschoten opnieuw de snelste op snowboardcross

Bunschoten opnieuw de snelste op snowboardcross

EK en WK

Cheer!

LA MOLINA – Parasnowboardster Lisa Bunschoten heeft net als gisteren de snowboardcross gewonnen tijdens de World Cup in het Spaanse La Molina. De 21-jarige, die haar linkervoet mist, won in de finale opnieuw van Astrid Fina Paredes. Renske van Beek en Chris Vos veroverden op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden brons.

 

Deel dit artikel op social media

Het wedstrijdverloop in de LL2-handicapklasse was bijna een herhaling van een dag eerder, met dat verschil dat nu Paredes de snelste was in de kwalificaties. Daardoor kreeg de Spaanse een vrije doortocht naar de finale; Bunschoten, die de tweede tijd liet noteren, rekende in de halve finale af met Van Beek. In de finale bleek Bunschoten in een rechtstreeks duel te sterk voor de Spaanse, Van Beek werd derde. 

Brons

Voor Vos werd het in de LL1-klasse geen herhaling van gisteren. In de halve finale trof hij zijn rivaal Reinhold Schett, die hij een dag eerder nog versloeg in de strijd om het goud. Nu was de Oostenrijker te sterk en werd Vos veroordeeld tot de strijd om de derde plaats. Daarin was de Nederlander te sterk voor Victor Gonzalez Fernandez uit Spanje. Mike Ultee, gisteren goed voor een vierde plaats, ging in dezelfde handicapklasse na een val in de eerste kwalificatierun niet meer van start. 

In de UL1-handicapklasse werd Merijn Koek net als gisteren in de kwartfinales uitgeschakeld.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lisa en Chris aan!