Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bijrol voor Nederlanders bij massastart op WK afstanden

Bijrol voor Nederlanders bij massastart op WK afstanden

EK en WK

Cheer!

GANGNEUNG - Nederland heeft de WK afstanden in Gangneung zondag niet kunnen afsluiten met een medaille op het onderdeel massastart. Zowel bij de vrouwen als de mannen speelde Nederland een bijrol.

Deel dit artikel op social media

Bij de vrouwen kwamen Irene Schouten en Carien Kleibeuker in actie. In de slotfase kwam medaillekandidaat Schouten, die in 2015 de titel pakte, ten val. Ze was daardoor kansloos was voor een podiumplek.

De winst ging naar de Zuid-Koreaanse Bo-Reum Kim. Ze bleef in de eindsprint de Japanse Nana Takagi (zilver) en de Amerikaanse Heather Bergsma (derde) voor. Bergsma pakte eerder op de dag goud op de 1500 meter.

In de strijd bij de mannen kwamen Jorrit Bergsma en Gary Hekman niet in de buurt van het podium. De Amerikaan Joey Mantia pakte het goud. Hij troefde de Fransman Alexis Contin (zilver) en de Canadees Olivier Jean (brons) af.

De teller voor Nederland bleef in Gangneung zodoende steken op acht wereldtitels. Kjeld Nuis (1000 en 1500 meter), Sven Kramer (5 en 10 kilometer) en Ireen Wüst (3000 meter en ploegenachtervolging) pakten twee keer goud.

Daarnaast was Jan Smeekens de beste op de 500 meter en pakten de Nederlandse mannen net als de vrouwen de wereldtitel op de ploegenachtervolging.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Irene, Carien, Jorrit en Gary aan!