Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens trekt stand gelijk in kwartfinale Fed Cup

Bertens trekt stand gelijk in kwartfinale Fed Cup

RoadToTokyo

Cheer!

MINSK - Nederland heeft zaterdag de stand gelijkgetrokken in de Fed Cup-ontmoeting met Wit-Rusland. Kiki Bertens versloeg in het tweede enkelspel in Minsk Aryna Sabalenka met 3-6, 7-6 (6) en 6-4.

Deel dit artikel op social media
Eerder op de dag verloor Michaëlla Krajicek in drie sets van Aliaksandra Sasnovic. Zondag moeten nog twee enkelspelen en eventueel het dubbelspel de beslissing brengen. Bij Wit-Rusland ontbreekt kopvrouw Viktoria Azarenka, die in decmeber moeder werd van een zoon.

De winnaar van de ontmoeting in Minsk plaatst zich voor de halve finales van de Wereldgroep. Vorig jaar werd het stuntende Nederland in die ronde uitgeschakeld door Frankrijk.

Zaterdag kon Bertens haar favorietenrol als mondiale nummer 24 tegen Sabalenka, de nummer 142 van de wereldranglijst, in de beginfase niet waarmaken. De eerste set ging in 6-3 vrij gemakkelijk naar de 18-jarige Sabalenka.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki, Michaëlla, Cindy en Arantxa aan!