Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Belangrijke zege Oranje-waterpolosters

Belangrijke zege Oranje-waterpolosters

RoadToTokyo

Cheer!

NIJVERDAL - De Nederlandse waterpolosters hebben dinsdag een belangrijke overwinning geboekt op Griekenland. De ploeg van bondscoach Arno Havenga won voor eigen publiek in Nijverdal na een spannende strijd met 10-9 (4-2 3-3 1-3 2-1) en hield zichzelf in de race voor de finaleronde van de World League.

Deel dit artikel op social media

Oranje begon sterk aan de ontmoeting met de Griekse vrouwen. Na de eerste twee periodes leidde de thuisploeg met 7-5. Maar in derde periode kwam Griekenland terug. De gasten trokken de stand gelijk en kwamen voor het eerst op voorsprong (7-8). Nog voor het einde van de derde periode zorgde Yasemin Smit voor de gelijkmaker. In de laatste periode kwam Nederland via Nomi Stomphorst weer op voorsprong, maar Griekenland maakte opnieuw gelijk.

In de spannende laatste minuten zorgde Laura van der Graaf voor de bevrijdende winnende treffer voor Oranje.

Nederland strijdt met Griekenland en Rusland om een plek in de finale. Door de winst op Griekenland gaan de vrouwen van Havenga nu aan de leiding in de poule met vijf punten uit drie duels. Griekenland heeft een punt minder. De Russinnen hebben drie punten na twee wedstrijden. Oranje speelt op 28 maart de uitwedstrijd tegen Rusland en kan zich bij winst plaatsen voor de eindstrijd.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Isabella, Lieke, Nomi, Yasemin, Bente, Sabrina, Laura, Amarens, Vivian, Marloes, Laura, Jalou, Debby, Maud, Leonie en Kitty Lynn aan!