Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Alpineskiër Winkelhorst maakt indruk op WK slalom

Alpineskiër Winkelhorst maakt indruk op WK slalom

EK en WK

Cheer!

ST.MORITZ - Steffan Winkelhorst heeft indruk gemaakt op de WK alpineskiën in St. Moritz. Op de slalom wist de Haaksberger met startnummer 64 zich in de eerste run een weg te banen naar de 29ste plaats. In de tweede run kwam een fout hem echter duur te staan en zakte hij naar plek 42 (1.43,69). De Oostenrijker Marcel Hirscher won goud (1.34,75), voor zijn landgenoot Manuel Feller (zilver in 1.35,43) en de Duitser Felix Neureuther (brons in 1.35,68).

Deel dit artikel op social media

“Ik skiede de eerste run goed, maar ik was wel verbaasd toen ik zag dat ik 29ste stond. Ik was by far degene met het hoogste startnummer in de top 30”, vertelde Winkelhorst na afloop. Een plek in de top 30 was vooraf ook het doel van de 24-jarige Nederlander. Om dat vast te houden, vloog hij er de tweede run weer vol overgave in. “Op het stuk waar het wat steiler werd, kwam ik te veel op mijn binnenski terecht. Daardoor gleden mijn ski’s onder me vandaan en moest ik teruglopen om de paal heen. Dat is heel erg jammer, maar het kan gebeuren. Je moet risico nemen.”

“Ik heb in ieder geval laten zien dat ik snel kan skiën”, vervolgde Winkelhorst in Zwitserland. “Het was natuurlijk supermooi geweest als het in de tweede run ook was gelukt, maar ik houd hier wel een goed gevoel aan over. De basis om bij de top 30 van de wereld te gaan horen, is er.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!