Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zitskiër Kampschreur opnieuw de beste op slalom

Zitskiër Kampschreur opnieuw de beste op slalom

EK en WK

Cheer!

KRANJSKA GORA – Jeroen Kampschreur heeft net als gisteren de slalom gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Sloveense Kranjska Gora. De Nederlandse zitskiër was in beide runs de snelste. Het zilver ging naar Tyler Walker (Verenigde Staten), brons was er voor de Oostenrijker Roman Rabl.

Deel dit artikel op social media

Net als een dag eerder waren de omstandigheden in de Sloveense Alpen zwaar en er kwamen veel skiërs niet foutloos aan de finish. Bij de zitskiërs gold dat voor de Nederlander Floris Meijer. Niels de Langen voltooide beide runs wel goed en eindigde als zevende achter winnaar Kampschreur. Linda van Impelen liet bij de vrouwen zien met de besten mee te kunnen en finishte als vijfde.

Staande skiërs

Anna Jochemsen tekende in Slovenië voor een zesde plaats. De overwinning ging naar Anna-Maria Rieder uit Duitsland. Jeffrey Stuut klokte de tiende tijd, achter de Amerikaan James Stanton die de slalom won.

De wereldbekerwedstrijden in Slovenië zijn de laatste krachtmeting voor de WK para-alpineskiën die komende woensdag in Tarvisio (Italië) beginnen met de afdaling.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anna, Jeffrey, Floris, Niels en Linda aan!