Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zes medailles paraskiërs bij World Cup in Innerkrems

Zes medailles paraskiërs bij World Cup in Innerkrems

EK en WK

Cheer!

INNERKREMS - De Nederlandse paraskiërs hebben goede zaken gedaan op de IPC World Cups in het Oostenrijkse Innerkrems. Anna Jochemsen veroverde liefst drie medailles: twee maal zilver op de downhill en brons op de super-G. Linda van Impelen eindigde op de downhill (brons) en de supercombinatie (brons) op het podium. Jeffrey Stuut veroverde op de super-G zijn eerste World Cup-medaille ooit: brons.

Deel dit artikel op social media

Anna Jochemsen
“Vooral de downhills gingen heel lekker. Daarbij versloeg ik één keer de Duitse Andrea Rothfuss. Op dit onderdeel was ik nog niet eerder voor haar geëindigd”, blikte Anna Jochemsen terug op haar zilveren medailles. De super-G had volgens haar ‘nog wel wat harder gekund’, maar met het brons op die discipline kon de 31-jarige Utrechtse ook zeker tevreden zijn.

Linda van Impelen
De 31-jarige Linda van Impelen debuteerde in Innerkrems op de downhill. Daarbij greep ze direct brons. “Ik vond het vooraf super eng om te starten. Ik had hiervoor wel super-G’s gedaan en daarop ga je al hard, maar op de downhill nóg harder”, aldus Van Impelen. “Dat ik mijn eerste race direct brons won, is denk ik wel speciaal.” Op de supercombinatie (super-G en slalom) eindigde de atlete uit Emst eveneens op de derde plaats.

Jeffrey Stuut
“Ik hoopte op een plek in de top 6. Een podiumplek had ik nog niet verwacht”, vertelde Jeffrey Stuut na zijn bronzen prestatie op de super-G. Nadat de 21-jarige Enkhuizenaar vorig jaar vrijwel het hele seizoen geblesseerd aan de kant stond, debuteerde hij dit seizoen op World Cup-niveau. Stuut: “Het gaat boven verwachting goed. Op de super-G skiede ik heel lekker en alles klopte. Daar ben ik heel trots op en het geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen en met het oog op de Paralympische Spelen volgend jaar.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jeffrey, Floris, Linda, Anna en Niels aan!