Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wüst wint 3 kilometer in Berlijn, zilver Leenstra op 1000 meter

Wüst wint 3 kilometer in Berlijn, zilver Leenstra op 1000 meter

Cheer!

BERLIJN - Ireen Wüst heeft zondag de 3 kilometer op haar naam geschreven bij de wereldbeker in Berlijn. Marrit Leenstra pakte eerder op de dag zilver op de 1000 meter.

Deel dit artikel op social media

Wüst reed al in de derde rit en legde de 3000 meter af in een tijd van 4.01,77. Ze was daarmee sneller dan Martina Sablikova, die in de slotrit tot 4.02,38 kwam. De Russin Anna Yurakova, die haar rit verloor van Sablikova, werd derde (4.04,64).

Marije Joling eindigde in 4.05,56 net naast het podium, gevolgd door Antoinette de Jong (vijfde in 4.06,20). Carlijn Achtereekte reed 4.09,00 en werd daarmee dertiende.

In het World Cup-klassement van de 3 kilometer leidt Sablikova, voor Yurakova (tweede) en Claudia Pechstein (derde). De Jong, Wijfje, Joling en Wüst staan respectievelijk vierde, vijfde, zesde en zevende.

Zaterdag schreef de 30-jarige Wüst al de 1500 meter op haar naam. De Brabantse verkeert in goede vorm richting de WK afstanden, die van 9 tot en met 12 februari worden verreden in Gangneung.

Wüst komt in Zuid-Korea in actie op zowel de 1500 als 3000 meter. Ze meldde zich onlangs af voor de 1000 meter om zich volledig op beide afstanden te kunnen focussen. Na de WK afstanden wordt op 4 en 5 maart het WK allround gehouden in Hamar.

1000 meter

Leenstra kwam in de Duitse hoofdstad tot een tijd van 1.15,45. Bergsma klokte 1.15,08. De Tsjechische Karolina Erbanova werd derde in 1.15,50.

Lotto-Jumbo-rijdster Sanneke de Neeling eindigde als tiende. Ze legde de 1000 meter af in een tijd van 1.17,72. Bo van der Werff ging niet van start. De 27-jarige Leenstra pakte zaterdag achter Ireen Wüst al zilver op de 1500 meter.

In het wereldbekerklassement leidt Bergsma voor Leenstra (tweede) en de Japanse Miho Takagi (derde). Jorien ter Mors, vrijdag op de eerste omloop nog derde, is na Leenstra de beste Nederlandse op plaats negen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ireen en Marrit aan!