Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

World Cup-brons alpineskiërs Jochemsen en Stuut op Super G

World Cup-brons alpineskiërs Jochemsen en Stuut op Super G

EK en WK

Cheer!

INNERKREMS – De Nederlandse Paralympische alpineskiërs Anna Jochemsen en Jeffrey Stuut hebben brons veroverd tijdens de IPC World Cup in het Oostenrijkse Innerkrems. Voor Jochemsen was het haar derde medaille van de week, nadat ze eerder op beide afdalingen zilver won.

Deel dit artikel op social media

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Andrea Rothfuss. De Duitse was in Oostenrijk, waar de tweede Super G werd afgelast door slechte weersomstandigheden, duidelijk de sterkste. Zilver was er voor Alana Ramsey uit Canada. Voor Jochemsen is het brons alweer haar vierde wereldbekermedaille van het seizoen. Naast de twee zilveren plakken op de afdaling won ze eind december ook haar eerste goud op de slalom in Sankt Moritz.

Stuut maakte in Oostenrijk zijn wereldbekerdebuut op de Super G. Hij eindigde als derde achter tweevoudig paralympisch kampioen Markus Salcher (Oostenrijk) en Thomas Pfyl uit Zwitserland. “Ik ben ontzettend trots op mijn allereerste Worldcupmedaille”, liet hij na afloop weten. De 22-jarige skiër uit Enkhuizen zou vorig jaar al zijn debuut maken op het hoogste niveau, maar bij een training in het Duitse Pitztal liep hij een zware beenbreuk op. Daardoor stond hij vrijwel het hele winterseizoen aan de kant.

Zitskiërs

Linda van Impelen finishte met een vierde plaats net naast het podium bij de zitskiërs. De overwinning ging naar de Oostenrijkse Claudia Lösch. De Nederlandse mannen hadden een bijrol. Floris Meijer werd achtste, Niels de Langen veertiende en Jeroen Kampschreur vond zichzelf terug op plaats vijftien. De winst was voor Christoph Kunz (Zwitserland).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anna en Jeffrey aan!