Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

WK-selecties paraskiën en parasnowboarden bekend

WK-selecties paraskiën en parasnowboarden bekend

EK en WK

Cheer!

DEN HAAG - De selecties voor de WK paraskiën en WK parasnowboarden zijn bekend. Zes paraskiërs zullen namens Nederland afreizen naar de mondiale titelstrijd in het Italiaanse Tarvisio (25 t/m 31 januari). Op de wereldkampioenschappen parasnowboarden in het Canadese Big White (4 t/m 7 februari) komen zeven Nederlandse atleten in actie.

Deel dit artikel op social media

“Het is mooi dat we naar beide WK’s zo’n grote afvaardiging kunnen sturen. Dat betekent dat we goed op weg zijn voor de Paralympische Spelen van PyeongChang 2018”, aldus Wopke de Vegt, technisch directeur van de Nederlandse Ski Vereniging.

Selectie WK paraskiën:

Anna Jochemsen (1985, Utrecht), Jeroen Kampschreur (1999, Leiderdorp), Jeffrey Stuut (1995, Enkhuizen), Niels de Langen (1998, Heteren), Floris Meijer (1989, Soest), Linda van Impelen (1985, Emst)

Selectie WK parasnowboarden:

Chris Vos (1998, Noordbeemster), Bibian Mentel (1972, Loosdrecht), Lisa Bunschoten (1995, De Meern), Mike Ultee (1992, Snelrewaard), Renske van Beek (1989, Den Haag), Enya van Egmond (1997, Goirle), Merijn Koek (1990, Eindhoven)

Favorieten

De paraskiërs Anna Jochemsen en Jeroen Kampschreur schreven dit seizoen alle twee voor het eerst een World Cup slalom op hun naam. Zij behoren daardoor beiden tot de favorieten op dit WK-onderdeel. Twee jaar geleden wist Jochemsen al WK-brons te winnen op de alpine-combinatie.

Bij de snowboarders zijn Chris Vos en Bibian Mentel de titelverdedigers en topfavorieten op de onderdelen banked slalom en snowboardcross.

Programma WK paraskiën
Programma WK parasnowboarden

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lisa, Chris, Bibian, Jeffrey, Floris, Linda, Anna en Niels aan!