Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wereldbekerzege zitskiër Kampschreur op slalom

Wereldbekerzege zitskiër Kampschreur op slalom

EK en WK

Cheer!

KRANJSKA GORA – Jeroen Kampschreur heeft in het Sloveense Kranjska Gora de slalom gewonnen tijdens de wedstrijden om de IPC World Cup. Voor de 17-jarige Nederlander is het al zijn tweede wereldbekerzege van het seizoen. Eerder was hij in december ook de beste op de slalom in Sankt Moritz.

Deel dit artikel op social media

Kampschreur kwam in de eerste run met een voorsprong van bijna een halve seconde op de concurrentie aan de finish. In de tweede omloop was Taiki Morii sneller, maar wist de Nederlander zijn voorsprong te behouden. De Japanner werd tweede, brons ging naar de Amerikaan Joshua Elliott. De overwinning in Kranjska Gora is een mooie opmaat richting de wereldkampioenschappen, die volgende week plaatsvinden in Tarvisio (Italië).

De lastige piste en zware omstandigheden zorgden ervoor dat veel skiërs de finish niet haalden. Van de Nederlanders kwam naast Kampschreur alleen Jeffrey Stuut in de twee runs foutloos over de streep. Hij werd negende bij de staande skiërs. De overwinning ging naar Thomas Grochar uit Oostenrijk.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jeffrey, Floris, Linda, Anna en Niels aan!