Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vos wint in Fiugi, wereldbeker voor De Boer en Van Aert

Vos wint in Fiugi, wereldbeker voor De Boer en Van Aert

Cheer!

Marianne Vos heeft zondag ook haar tweede optreden in de wereldbeker veldrijden met overmacht gewonnen. Sophie de Boer stelde de eindzege in de wereldbeker vast met haar derde plek. Bij de mannen verzekerde Wout van Aert zich van de eerste plek in het wereldbekerklassement.

Deel dit artikel op social media

In de nationale kampioenstrui die Vos vorige week in Sint-Michielsgestel veroverde, reed ze vanaf het begin op kop op het gladde parcours. De Tsjechische Katarina Nash, die als tweede eindigde, werd nooit een serieuze bedreiging voor Vos.

De Brabantse geldt meteen als favoriete voor de wereldtitelstrijd over twee weken in Luxemburg.

Sophie de Boer werd derde, wat voldoende was voor de eindzege in de wereldbeker. Mede door de afwezigheid van Sanne Cant, die zich richt op het WK en de wereldbekerwedstrijd in Fiugi liet schieten, heeft De Boer een veilige marge van 93 punten op Nash. Cant zakt naar de derde plaats.

Vos deed niet mee in het wereldbekerklassement omdat ze maar in twee wedstrijden uitkwam. Die won de renster van WM3 wel allebei.

"Het was een lastige wedstrijd'', zei ze in Fiugi, waar het zoeken was naar het juiste spoor. "Dat ging me beter af toen ik alleen voorop reed.''

Van Aert

Van Aert won zondag met overmacht de wereldbekerwedstrijd Fiuggi. De Belgische wereldkampioen had een ruime voorsprong op zijn naaste belager, de Duitser Marcel Meisen. De Belg Tom Meeusen werd derde.

Met de winst verzekerde Van Aert zich ook van de eindzege in de wereldbeker.

Mathieu van der Poel ontbrak in Italië; hij verkoos een trainingsstage met het oog op de wereldtitelstrijd in Luxemburg later deze maand boven de cross uit de wereldbeker, die hij toch niet meer kon winnen. Van der Poel miste de eerste wedstrijden van het seizoen.

Beste Nederlander in Fiuggi was Lars van der Haar op de  achtste plaats. Corné van Kessel eindigde nog net binnen de top tien.

Volgende week is er nog een manche in Hoogerheide, de week erna is het WK in Luxemburg.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marianne aan!