Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vierde titel in vijf jaar voor Griffioen in Sydney

Vierde titel in vijf jaar voor Griffioen in Sydney

Cheer!

SYDNEY - Jiske Griffioen heeft voor de vierde keer in vijf jaar het ITF Wheelchair Super Series-toernooi in Sydney op haar naam geschreven. In de finale klopte de nummer één van de wereld landgenote Diede de Groot.

Deel dit artikel op social media

Nadat de vorige twee ontmoetingen tussen Griffioen (31 jaar) en De Groot (20) werden beslist met een tiebreak in de derde set, was het in deze wedstrijd veel minder spannend. Griffioen won een vrij eenzijdige finale met 6-1, 6-2. Griffioen won de titel in Sydney eerder in 2013, 2014 en 2016. Door de overwinning op De Groot vergroot Griffioen haar voorsprong in de onderlinge duels naar 5-1.

De Groot is de nummer zes van de wereld. Ze speelde voor de tweede keer in de finale van een Super Series-toernooi, na de Grand Slam de hoogste categorie in het rolstoeltennis. Vorig jaar juni haalde ze de finale van de BNP Paribas Open de France. In de halve finales boekte ze haar enige overwinning op Griffioen tot dusverre. In de finale was Yui Kamiji te sterk.

Dubbelslag
Griffioen gaat met twee titels op zak naar de Australian Open (25-28 januari) in Melbourne. Ze won namelijk met Aniek van Koot ook het damesdubbelspel in Sydney. Daarvoor moesten de Nederlandse favorieten wel alle zeilen bijzetten tegen het nieuw gevormde duo Yui Kamiji/Lucy Shuker: 1-6, 7-5, 10-6.

Bij de mannen strandde Maikel Scheffers deze week in de kwartfinales van het enkelspel en in de halve finales van het dubbelspel.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jiske aan!