Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verbij zegeviert op 1000 meter bij World Cup in Berlijn

Verbij zegeviert op 1000 meter bij World Cup in Berlijn

EK en WK

Cheer!

BERLIJN - Kai Verbij heeft zondag bij de World Cup in Berlijn de tweede 1000 meter op zijn naam geschreven. De 22-jarige Leiderdorper werd eerder op de dag ook derde op de tweede omloop op de 500 meter, waarop Ronald Mulder als tweede eindigde en de winst naar de Rus Ruslan Murashov ging.

Deel dit artikel op social media

Verbij zegevierde op de 1000 meter in een tijd van 1.09,08. Het was zijn eerste wereldbekerzege op deze afstand.

De Noor Havard Holmefjord Lorentzen pakte zilver in 1.09,23. De Duitser Nico Ihle veroverde brons in 1.09,31.

De tweede Nederlander op de 1000 meter was Thomas Krol, die achtste werd in 1.10,04. Pim Schipper (1.10,34)  eindigde als dertiende. Kjeld Nuis liet de kilometer schieten, nadat hij vrijdag de 1500 meter op zijn naam had geschreven.

Nuis gaat in het klassement van de 1000 meter nog wel aan de leiding. Hij wordt gevolgd door Verbij (tweede) en de Canadees Vincent De Haitre (derde). Na Verbij is Thomas Krol op plaats dertien de beste Nederlander.

500 meter

Op de 500 meter kwam Murashov zondag in de slotrit tot 34,81 en boekte zijn derde wereldbekerzege van het seizoen. Daarmee was hij nipt sneller dan Mulder, die twee ritten eerder 34,87 klokte. Verbij dook ook onder de 35 seconden: 34,98.

Dai Dai Ntab was de derde Nederlander die in actie kwam. Hij werd twaalfde in 35,25. Vrijdag ging de winst op de eerste 500 meter nog naar de Duitser Nico Ihle, die ditmaal genoegen moest nemen met de achtste plaats.

Voor de 30-jarige Mulder was het zijn eerste podiumplek van het seizoen. In het World Cup-klassement bezet de Nederlands kampioen sprint de vierde plaats.

Murashov nam de leiding overall over van zijn landgenoot Pavel Kulizhnikov, die ontbreekt in Berlijn. Ihle is achter beide Russen de nummer drie van het klassement. Ntab (zesde), Verbij (zevende) en Jan Smeekens (tiende) staan ook bij de eerste tien.

WK's

Voor veel schaatsers geldt de World Cup in Berlijn als laatste training voor de WK allround en/of de WK afstanden.

De WK afstanden is van 9 tot en met 12 februari in het Zuid-Koreaanse Gangneung, waar over een jaar ook de olympische schaatswedstrijden zijn. Het WK allround wordt op 4 en 5 maart verreden in het Noorse Hamar.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kai en Ronald aan!