Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Galen maakt selectie WL-duel met Kroatie bekend

Van Galen maakt selectie WL-duel met Kroatie bekend

RoadToTokyo

Cheer!

NIEUWEGEIN/ZEIST – De Nederlandse waterpolomannen spelen dinsdag 10 januari hun derde poulewedstrijd in de FINA World League 2016-2017 tegen Kroatië in Eindhoven. Het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion is met ruim 2.000 toeschouwers tot de laatste plaats bezet. Bondscoach Robin van Galen roept zestien spelers op voor het duel tegen de vice-Olympisch kampioen. 

Deel dit artikel op social media

Oranje startte in de World League met een 11-10 overwinning op Frankrijk en verloor daarna in Athene met 9-8 van Griekenland, de nummer 3 van het laatste WK. Na de bijna-stunt van de Nederlandse waterpolomannen, begin december in en tegen Griekenland, ontstond er een run op kaarten voor het thuisduel met het ijzersterke Kroatië, Olympisch kampioen in 2012 en winnaar van het zilver op de Spelen van Rio de Janeiro.

De Kroaten wonnen hun beide wedstrijden: 11-6 tegen Griekenland en 9-14 tegen Frankrijk. Robin van Galen verheugt zich enorm op de confrontatie tegen de Kroatische toppers. “Dit zijn de wedstrijden waarvoor we aan de World League meedoen. Het is fantastisch om in het grootste en mooiste zwembad van Nederland voor volle tribunes te spelen. Ik hoop dat iedereen ook vocaal achter ons gaat staan die avond. Hopelijk kunnen we de lijn die we tegen Frankrijk en Griekenland hebben ingezet doortrekken in Eindhoven. Wie weet waar we met de steun van het Oranjepubliek toe in staat zijn...”

Van Galen heeft voor de wedstrijd in Eindhoven de volgende zestien spelers geselecteerd: Jesse Nispeling en Guus van Yperen (CN Barcelona, Spanje), Pascal Janssen (Strasbourg, Frankrijk), Sam van den Burg (CN Mediterrani, Spanje), Eelco Wagenaar (Polar Bears), Thomas Lucas (CN Mataro, Spanje), Jorn Winkelhorst (Waspo Hannover, Duitsland), Jesse Koopman en Robin Lindhout (Vasas Budapest, Hongarije), Sebastiaan van Mil en Lars Reuten (Szentes, Hongarije), Kjeld Veenhuis (Sant Andreu, Spanje), Jorn Muller (CN Molins de Rei, Spanje), Lars Gottemaker (Het Ravijn), Milan de Koff (AZC Moscow) en Ruben Hoepelman (UZSC). Op de wedstrijddag maakt Van Galen zijn definitieve opstelling van dertien spelers bekend.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jorn, Ruben, Eelco, Lars, Lars, Thomas, Jesse, Robin, Robin, Sebastiaan, Jorn en Kjeld aan!