Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Poel wint dag na NK-titel ook cross in Otegem

Van der Poel wint dag na NK-titel ook cross in Otegem

Cheer!

Mathieu van der Poel heeft een dag na het prolongeren van zijn Nederlandse titel veldrijden alweer een volgende zege geboekt. De 21-jarige Brabander was maandag duidelijk de sterkste bij de cross in het Belgische Otegem.

Deel dit artikel op social media

Van der Poel heeft dit seizoen nu al zestien veldritten op zijn erelijst mogen bijschrijven.

Wout van Aert had niet zijn beste vorm een dag nadat hij de Belgische titel veroverde. De wereldkampioen eindigde voor het eerst deze winter niet in de top twee van een cross. Hij moest genoegen nemen met een vijfde plek op meer dan een minuut van zijn grote rivaal Van der Poel.

De Belgen Toon Aerts en Laurens Sweeck werden respectievelijk tweede en derde in eigen land.

Bij de vrouwen was het Christine Majerus die won in Otegem. De Luxemburgs kampioene bleef Sophie de Boer voor. Ellen Van Loy uit België mocht ook mee naar het podium.

Demarrage

Van der Poel versnelde in het Vlaamse Otegem na een kwartier fietsen voor het eerst in de cross van een uur. De kopgroep werd flink uit elkaar gereden, maar de (Belgische) concurrentie kon nog in het spoor blijven van de renner van Beobank-Corendon.

Een nieuwe demarrage van de Nederlands kampioen na ruim twintig minuten zorgde wel voor een flink gaatje met de achtervolgers. Van der Poel ging solo verder en had voldoende voorsprong om van de laatste ronde een soort ererondje te maken.

Van der Poel was vorig jaar ook al de beste bij de Weversmisdagcross in Otegem, die traditioneel de dag na de nationale kampioenschappen op het programma staat.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Mathieu aan!