Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van den Goorbergh verliest bewustzijn tijdens derde etappe Dakar Rally

Van den Goorbergh verliest bewustzijn tijdens derde etappe Dakar Rally

Cheer!

Motorcoureur Jurgen van den Goorbergh is woensdag tijdens de derde etappe van de Dakar Rally zijn bewustzijn verloren door een harde crash.

Deel dit artikel op social media

De 47-jarige Nederlander sloeg tijdens zijn race tussen de Argentijnse steden San Miguel de Tucuman en San Salvador de Jujuy over de kop en bleef vervolgens lang liggen.

"Dertig kilometer voor het einde van de klassementsproef ging het fout", zegt Van den Goorbergh tegen De Telegraaf. "Ik weet niet waarom. Ik remde en was m'n motor voor ik het wist kwijt op een laag modder op de berg."

De voormalig MotoGP-coureur weet niet meer wat er vlak daarna gebeurde. "Het enige wat ik weet, is dat ik een paar minuten later wakker werd. Daarna ben ik een uurtje blijven zitten om de sterretjes te laten verdwijnen. Ik kon wel terugkomen naar het bivak."

Van den Goorbergh weet nog niet of hij donderdag nog van start gaat in de Dakar Rally. "Mijn motor heeft best wel wat schade opgelopen. Ik ben nog helemaal duizelig en kan niet eens blijven staan. Ik weet wanneer het niet goed meer gaat. En dat is nu dus."

Muhammad Ali

Nederlander Robert van Pelt junior, die ook uitkomt bij de motorcoureurs, zag het incident gebeuren. "Jurgen dook scheef in een modderpoeltje dat hij niet zag en sloeg over de kop", zei hij.

"Het was al zo'n zware etappe. De eerste zestig kilometer door rul zand voelde als vechten tegen Muhammad Ali. Je merkt dat de organisatie ons wil slopen."

Vorig jaar won Van den Goorbergh het zogenoemde kistklassement voor deelnemers zonder enige teamondersteuning. Donderdag gaat de Dakar Rally verder met een etappe over 521 kilometer van San Salvador De Jujuy naar Tupiza.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!